DM i Skills 2024
Her finder du en oversigt over de fag, der konkurreres i til DM i Skills 2024.
DM i Skills 2024
Her du finder du en oversigt over de demonstrationsfag, der er med til DM i Skills 2024, men hvor der ikke afholdes konkurrence.
Brænder du for at hjælpe andre, og kunne du tænke dig at være en del af det team, der rykker ud for at hjælpe mennesker, der er blevet akut syge eller er kommet til skade? På uddannelsen lærer du bl.a. at yde førstehjælp og give behandling på ulykkesstedet eller i ambulancen på vej til hospitalet.
Læs mere om uddannelsen på www.ug.dk
Er du glad for kontakten med mennesker? Drømmer du om nye udsigter på ’kontoret’ hver dag? Hvis du samtidig er glad for at holde overblikket over informationer og at holde ro og orden, så er uddannelsen som buschauffør måske lige noget for dig.
Læs mere om uddannelsen på UG.dk og på transportuddannelser.dk
Dyrepasser med forsøgsdyr som speciale
Når du bliver uddannet som dyrepasser med forsøgsdyr som speciale, kommer du til at arbejde med almindelig pasning af dyr, herunder; fodring, udmugning og rengøring, avlsarbejde, løbende registrering og kontrol af dyrene samt sundhedskontrol og sygdomsforebyggelse. Herudover medvirker man til at udføre dyreforsøg, arbejdet afhænger af forsøget og vil f.eks. ofte inkludere, at man er med til at tage blodprøver og give medicin. Som dyrepasser med forsøgsdyr har man desuden en meget vigtig funktion i at observere dyrenes velfærd i løbet af forsøget.
Læs mere om uddannelsen på www.ug.dk
Læs mere om uddannelsen på www.ug.dk
Uddannelsen som erhvervsfisker er ”billet” til en karriere på havet. På blot 2 år får du en uddannelse med store perspektiver og mange fremtidsmuligheder i ”det blå”. Fiskeri er mere end blot fisk – det er teknologi, viden og forretning.
Vores fiskeri-elever siger om deres fag: ”Der er så meget frihed” – ”Kaptajn lyder godt!” – ”Fiskeri er også store naturoplevelser”
På North Sea College ved vi, at fremtiden er blå! – og den er fyldt med frihed, spændende oplevelser og liv!
Se mere om vores uddannelser: North Sea College | Erhvervsfiskeruddannelsen (blivfisker.nu)
Læs mere om uddannelsen her på UG.dk
Læs mere om uddannelsen her på UG.dk
Læs mere om uddannelsen her på UG.dk
Læs mere om uddannelsen her på UG.dk
På uddannelsen til flytekniker lærer du at vedligeholde fly og helikoptere og melde dem klar, før de må starte. Du deltager i eftersyn, hvor hele eller dele af flyet skilles ad. Du lærer at aflæse data fra flyets computer og skrive rapporter om det, der er lavet på flyet.
Uddannelsen stiller store krav til både faglighed og personlige kompetencer og er en uddannelse med stort ansvar. Du skal være god til at arbejde med IT, teknik og mekanik, bevare overblikket samt have øje for detaljen og en veludviklet sans for sikkerhed.
Mulighederne som flytekniker er mange. Du kan arbejde inden for flyindustrien, militæret og på industrivirksomheder. Flyteknikeruddannelsen er en international uddannelse, som derfor også giver dig mulighed for at arbejde over hele Europa.
Hvad oplever man som tilskuer ved flyteknikernes stand til DM i Skills?
På standen vil du møde dygtige flyteknikere, som kan forklare og demonstrere fx aerodynamik og hvordan en stempelmotor fungerer. De vil også kunne fortælle dig om uddannelsens indhold, forløb og de krav, der stilles til dig.
Læs mere:
http://hands-on.dk/uddannelser/flytekniker/
En gartner dyrker blomster, træer, potteplanter eller grøntsager. På uddannelsen lærer du at så og omplante de forskellige vækster og at give dem vand og gødning
Du lærer også at planlægge produktionen, så planterne er klar til salg, når kunderne vil købe dem til deres vindueskarme, haver og drivhuse. En gartner kan arbejde i frilandsgartnerier eller gartnerier med store drivhuse, på planteskoler eller i havecentre
Uddannelsen til gartner har 3 specialer væksthusgartner, planteskolegartnere og havecentergartner
Videreuddannelse:
Du kan blandt andet videreuddanne dig til jordbrugsteknolog, have- og parkingeniør eller skov- og landskabsingeniør.
Læs mere på www.jordbrugetsuddannelser.dk
Læs om uddannelsen her på UG.dk og her
Handelsuddannelsen: Bæredygtig fremtid med drive og fællesskab
Vil du ud, hvor dit bidrag kan gøre en forskel? Handelsuddannelsen er for dig, der brænder for at arbejde med mennesker, styrke holdånden og være en del af en bæredygtig fremtid.
Du lærer fra dag 1, hvordan du arbejder i en virksomhed og kombinerer teori med praksis, og får ansvar og dine egne opgaver. Du bidrager til virksomhedens succes og udvikler dine evner.
Handelsuddannelsen: Din direkte vej til en meningsfuld karriere med drive og fællesskab i en bæredygtig fremtid.
Aktivitet:
Kom til Handelsuddannelsens stand på Skills og opdag en verden af spændende jobs og fede oplevelser!
Mød Victor Lander fra LegoMaster. Hør inspirerende historier fra dygtige elever og seje handelsfolk.
Deltag i en vild konkurrence og vind B&O høretelefoner og en SOUNDBOKS!
Du kan også tage et par VR-briller på og dykke ned i elevernes spændende lærepladser.
Mød handelselever, der styrer millionindkøb hver uge! Lær alt om deres interessante hverdag og bliv inspireret til din egen karriere.
Det her er din chance for at:
Få styr på dine drømme og mål.
Møde inspirerende mennesker.
Kom forbi og tag dine venner med!
#handelsuddannelsen #fest #muligheder #fremtidenstarterher
Besøg vores sociale medier
Instagram @Letsdobusniessdk
Facebook @Letsdobusinessdk
Links til den hjemmeside, I gerne vil have at besøgende kommer over på
https://www.uddannelsesnaevnet.dk/erhvervsuddannelser/handelsuddannelsen
https://www.facebook.com/Handelsuddannelsen/
Drømmer du om at forhandle store kontrakter, eller synes du det er spændende at arbejde i butik eller med lagerstyring, så er handelsassistent inden for landbrug og entreprenør brancherne lige noget for dig.
Som handelsassistent lærer du alle salgets discipliner.
Du kan blandt andet blive:
Du kommer til at arbejde med markedsføring, messedeltagelse og andre salgsfremmende aktiviteter. Som en naturlig del af uddannelsen vil du også arbejde med indkøb og logistik i forhold til den daglige drift,
ligesom internt salg til eget værksted kan være en del af hverdagen.
Du kan tage uddannelsen både som EUD og EUX
Få en uddannelse som handelsassistent fra EUD / EUX på HEG (heguddannelser.dk)
maskiner – Jonas og Mikkel (youtube.com)
Læs mere om uddannelsen her på UG.dk
En Industritekniker arbejder med både manuelle og computerstyrede maskiner, der kan dreje, bore og fræse i plast og metal. På uddannelsen lærer du derfor alt fra at programmere og klargøre robotter og maskiner til at tegne og konstruere maskindele. Som industritekniker har du gode jobmuligheder og arbejder især på maskinfabrikker og store industrivirksomheder, der producerer fx vindmøller, dele til rumindustrien eller pumper.
Læs mere om uddannelsen på www.ug.dk
Er du stærk i præcise beregninger? Kunne du forestille dig en hverdag med blandede opgaver og stort fokus på sikkerhed? Hvis du samtidig er glad for at planlægge opgaver og for at tyde plantegninger, så kan det være, at du skal prøve uddannelsen som Kranfører.
Læs mere om uddannelsen på UG.dk og på transportuddannelser.dk
Læs mere om uddannelsen her på UG.dk
Terminal- og lagerarbejde passer til dig, der er serviceminded, har ordenssans, kan lide effektivitet og som er god til at samarbejde. Som lageroperatør håndterer du gods, der ankommer til lagre eller terminaler. Det er bl.a. dit arbejde at kontrollere, at alt stemmer, og at det er den rette mængde varer, der er modtaget.
Link: http://transportuddannelser.dk/uddannelser/uddannelserne/lageroperatoer/
Landbrugsmaskinmekaniker:
Tænder du på teknik, mekanik, elektronik og store maskiner – så er landbrugsmaskinmekaniker lige noget for dig.
Som landbrugsmaskinmekaniker vil du være et stort og eftertragtet talent, der har muligheder for job i både lokale og store internationale virksomheder.
En landbrugsmaskinmekaniker reparerer og vedligeholder landbrugets maskiner og er med til at sikre, at årets forskellige afgrøder først sås, senere skal de måske vandes, gødes, beskyttes, høstes/tages op, og til sidst kommer i hus.
Det kan også være maskiner og staldinventar til dyrehold, som skal stilles op, justeres, vedligeholdes og repareres.
På uddannelsen lærer du alt om motorer, hydraulik, elektronik, kølesystemer, transmission, GPS, præcisionsteknologi, datatransmission og meget mere.
Du skal også selv kunne fremstille dele og reservedele.
Du kan tage uddannelsen både som EUD og EUX
Som uddannet landbrugsmaskinmekaniker kan man både arbejde på et værksted, men man kan også arbejde som udekørende montør, hvor kundekontakt er en stor del af hverdagen.
Der er mulighed for at videreuddanne sig til eksempelvis produktspecialist, leder, sælger, ingeniør eller maskinmester.
Hvis man har lyst til udlandseventyr, så er ophold i udlandet en mulighed – både i læretiden og som uddannet.
Landbruget er under transformation i forhold til at bidrage til den grønne omstilling. Derfor er der mange nye teknologier i spil, som skal medvirke til at reducere CO2 m.m. Det er bl.a. el, brint, gas, ethanol, biochar osv., som man også har mulighed for at arbejde med.
Læs mere om uddannelsen her på ug.dk
Bliv landbrugs-maskinmekaniker på EUD / EUX på HEG (heguddannelser.dk)
Landbrugsmaskinmekaniker uddannelse (youtube.com)
Landbrugsmaskinmekaniker uddannelsen – Maria Louise og Andreas (youtube.com)
Som landmand arbejder du med naturen, enten med husdyr eller med jorden. Fælles er, at du fremstiller fødevarer til hele verden. Fødevarer hvor kvaliteten skal være i top uanset om der er tale om økologiske eller konventionelle produkter.
Det moderne landbrug er en arbejdsplads med stor kontakt til andre medarbejdere på gården, leverandører og håndværkere, her er både menneskelige og faglige kompetencer en del af hverdagen med stor variation af opgaver. Der er opgaver både inde og ude, så naturen er en vigtig medspiller i din hverdag ligesom økologi og bæredygtighed er centralt i hverdagen.
Landbrugsuddannelsen har en direkte overbygning som Produktionsleder og Agrarøkonom, men også mulighed for en Jordbrugsteknologuddannelse.
Landbrugsuddannelsen tager 3 år og 5 til 11 mdr.
Læs mere på www.jordbrugetsuddannelser.dk
Synes du, det lyder spændende at arbejde i en lufthavn? Kunne du tænke dig at være en del af det team, der sørger for, at flyene er lastet korrekt, og at flyvepladsen er vedligeholdt? Så skulle du overveje at blive lufthavnsoperatør.
Link: http://transportuddannelser.dk/uddannelser/uddannelserne/lufthavnsoperatoer/
Læs mere om uddannelsen her på UG.dk og her
Plastik er et fantastisk materiale som findes i rigtig mange produkter, som vi slet ikke kan undvære.
Plastik bruges i tøj, computere, telefoner, legetøj, vindmøller, mademballage og livsvigtigt medicinaludstyr.
Stadig flere produkter bliver lavet af genbrugsmateriale og kan genbruges igen og igen.
Som plastmager sikrer du den bedste produktion, og du sikrer, at produkterne har den rette kvalitet. Du ved også, hvordan der spares på energien, og du undgår spild af materialer.
Som plastmager skal du bl.a. programmere maskiner og hjælperobotter, og du vil også komme til at bruge 3D-print, fx i designfasen af nye produkter.
Branchen og håndværket er i rivende udvikling, hvor vi skal tænke i nye baner fra produktion til sortering og genanvendelse, så vi sikrer, at vi passer bedst muligt på kloden og hinanden.
Vi har brug for dig, der er nysgerrig efter håndværk og teknologi og vil være med til at gå forrest og tænke i nye løsninger!
Læs mere om uddannelsen på blivplastmager.dk
Uddannelsen som pædagogisk assistent er for dig, der har lyst til en aktiv hverdag, hvor du er nærværende og engageret i andre mennesker. Du kan arbejde med både børn, unge og voksne, som du motiverer og støtter i deres trivsel og udvikling. Du får ansvaret for at organisere, planlægge og udføre aktiviteter sammen med målgruppen, så du både bruger og får en masse energi.
Læs mere om uddannelsen her på UG.dk
Interesserer du dig for motorer, teknik og det maritime område, så er uddannelsen som skibsmontør helt sikkert noget for dig. På uddannelsen lærer du at vedligeholde motorer, kraner og andet mekanisk udstyr til skibe.
Hvad laver en skibsmontør?
Som skibsmontør kan du både arbejde på land og til søs. Dine arbejdsopgaver kan foregå på et værft, hvor du bygger, reparerer og vedligeholder skibe. Du kan også arbejde ombord på et skib, hvor du er med til at sikre, at skibets motor fungerer optimalt, ligesom du vil kunne udføre service- og vedligeholdsopgaver.
Videreuddannelse
Hvis du har lyst til at læse videre, kan du fx tage en uddannelse som maskinmester eller diplomingeniør, som byder på masser af spændende muligheder inden for den maritime industri
Læs mere om uddannelsen her på UG.dk
Stenhuggeren kløver, hugger og tilpasser sten efter tegninger og modeller. Som stenhugger får du et arbejde, der både er meget traditionsrigt og samtidig stiller krav til nytænkning og kreativitet.
Elever der deltager på Skills:
Natascha Engelbrecht, A/S Forenede stenhuggerier
Per Andersen, Raadvad stenhuggeri
Hjemmeside: https://gørnoget.nu/uddannelser/stenhugger/
Læs mere om uddannelsen her på UG.dk
Drømmer du om et job med fart på og masser af variation?
Tandklinikassistentuddannelsen er perfekt til dig, der brænder for at arbejde med sundhed og mennesker. Du skal være en god kommunikator, der trives med at have mange forskellige opgaver i løbet af en dag. Som tandklinikassistent er du en vigtig del af teamet og spiller en afgørende rolle for, at klinikken kører gnidningsløst.
Du får en bred vifte af opgaver:
Uddannelsen varer 3½ år og giver dig en solid grundviden om tandpleje og sundhed. Du får også færdigheder i kommunikation, samarbejde og problemløsning, som du kan bruge i dit videre arbejdsliv.
Efter endt uddannelse har du mange spændende karrieremuligheder:
Husk:
Aktivitet:
Drømmer du om at arbejde med sundhed og mennesker?
Kom og mød tandklinikassistentelever, der fortæller alt om deres spændende job. Du kan se og hør, hvordan det er at arbejde på en tandklinik, og du kan selv prøve kræfter med forskellige opgaver.
På dagen kan du:
Kom og få en smagsprøve på et spændende og udfordrende job!
Er du klar til at tage springet?
Links til den hjemmeside, I gerne vil have at besøgende kommer over på:
Tandklinikassistent | UddannelsesGuiden (ug.dk)
Tandklinikassistent – Uddannelsesnævnet (uddannelsesnaevnet.dk)
En teknisk designer tegner og konstruerer alt lige fra sodavandsautomater til større byggerier.
På uddannelsen lærer du at bruge forskellige computerprogrammer til konstruktion og dokumentation. Du lærer også at udføre tekniske illustrationer til fx markedsføringsopgaver, tilbudsmateriale og brugervejledninger.
Som teknisk designer arbejder du sammen med bl.a. arkitekter og ingeniører.
Læs mere:
https://hands-on.dk/uddannelser/teknisk-designer/
Som værktøjsmager laver du de værktøjer, der sidder i maskiner, som fremstiller ting i metal eller plastik, fx dele til mobiltelefoner.
På uddannelsen lærer du at tegne genstande på computeren og programmere maskinen til at udføre arbejdet. Du lærer også om forskellige materialer.
Som værktøjsmager skal du være meget omhyggelig. Et angivet mål skal overholdes på brøkdele af en millimeter.
Læs mere:
https://hands-on.dk/uddannelser/vaerktoejsmager/
Ny Kongensgade 15, 1. Sal
1472 København K
SkillsDenmark, SkillsStafetten, Skillslandsholdet, DM i Skills og WorldSkills Denmark er registrerede varemærker