Som kok bliver du ekspert i at skabe gode smagsoplevelser. Du lærer et godt håndværk med plads til nye teknikker og smags-eksperimenter. Så du er klædt på til alt fra traditionel madlavning til gastronomisk kogekunst og madproduktion. Du kan få job alle steder fra små caféer til store restauranter eller internationale hotelkæder. Eller gøre karriere som køkkenchef, selvstændig restauratør eller madkonsulent.
Hvad oplever man som tilskuer ved kokkenes stand til DM i Skills?
10 kokkeelever, der konkurrer hen over to dage. Torsdag konkurrerer de fem første, og fredag de fem sidste. De fem elever, der samlet gør det bedst, går videre til finalen lørdag. Tilskuerne kan se dedikerede og koncentrerede elever, der arbejder med forskellige tilberedningsmetoder såsom dampning, gratinering, pandestegning osv.
Hvad er det for en opgave, deltagerne skal løse?
I indledende runde torsdag og fredag laver kokkene en forret (12 couverter), hovedret (12 couverter) og dessert (4 couverter). Kokkene har øvet sig på retterne og på forhånd bestilt råvarer. I finalen tilberedes hovedret og dessert. Her er det kun hovedemnet, som er kendt på forhånd – resten af opgaven beskrives i en Mystery Box.
Hvad gives der point for?
Smag, balance i grundsmage og tekstur, komplimenterer ingredienserne hinanden, præsentation, kreativitet, håndværk, mise en place, korrekt teknik og tilberedningsmetode.
Hvad skal man kigge efter for at se den bedste opgave?
De samme ting, som der gives point for. Når man ikke smager på maden, kan det jo være svært at vurdere den bedste deltager. Men se efter tilberedningsmetoderne og detaljerne i anretningen.
Læs mere om kokkeuddannelsen ved at klikke her.