EURo/WORLDSKILLS

Euro- og WorldSkills

EuroSkills er europamesterskaberne for erhvervsuddannelseselever og unge håndværkere. Det bliver afholdt hvert andet år, i ulige år.

EuroSkills arrangeres af den europæiske Skills-organisation WorldSkills Europe. Tidligere har konkurrencen om at blive Europas bedste elev/unge håndværker været afholdt i hhv. Rotterdam, Lissabon, Spa, Lille, Göteborg, Budapest og Graz i 2021.
Coronasituationen gjorde, at EuroSkills 2020 blev udskudt, og igen – grundet corona – sendte Danmark ingen deltagere til EuroSkills i 2021.

Næste EuroSkills afholdes i 2023 i Polen. 
Læs mere her

Danmark skal være vært for EuroSkills i 2025, hvor mesterskaberne finder sted i Herning.  Læs mere her 

Til EuroSkills i 2014 deltog Danmark for første gang i en årrække, med to anlægsstruktørelever, en gulvlæggerelev og en landbrugsmaskinmekanikerelev. 

EuroSkills 2021

EuroSkills 2021

Seneste EuroSkills blev gennemførst i Graz, Østrig i Coronapandemiens skygge. Efter at være blevt udsat mere end et år, gennemførtes en formidsket udgave af mesterskaberne i september 2021. Danmark valgte ligesom en række andre europæiske lande, ikke af sende deltagere til arrangementet på grund af usikkerhed om corona-situationen. 

WorldSkills

WorldSkills

WorldSkills er verdensmesterskaberne for elever på erhvervsuddannelser og unge håndværkere. Worldskills holdes hvert andet år, og Danmark har tidligere deltaget af flere omgange og høstet en del medaljer.

Danmark var vært for WorldSkills 2022 Special Edition i autolakering i Silkeborg.

Se også