Euro/Worldskills

Euro- og worldskills

EuroSkills er Europamesterskaberne for erhvervsuddannelseselever og unge håndværkere. Det bliver afholdt hvert andet år, i ulige år. WorldSkills afholdes i de lige år.

Danmark skal være vært for EuroSkills i 2025, hvor mesterskaberne finder sted i Herning.  Læs mere her

EuroSkills arrangeres af den europæiske Skills-organisation WorldSkills Europe. Tidligere har konkurrencen om at blive Europas bedste elev/unge håndværker været afholdt i hhv. Rotterdam, Lissabon, Spa, Lille, Göteborg, Budapest og Graz i 2021.
Coronasituationen gjorde, at EuroSkills 2020 blev udskudt, og igen – grundet corona – sendte Danmark ingen deltagere til EuroSkills i 2021. I 2023 blev EuroSkills afholdt i Gdansk.

Danmark deltog i EuroSkills i 2014 for første gang i en årrække, med to anlægsstruktørelever, en gulvlæggerelev og en landbrugsmaskinmekanikerelev.

Euroskills

EuroSkills

EuroSkills er Europamesterskaberne for elever på erhvervsuddannelser og unge håndværkere. EuroSkills holdes hvert andet år næste gang i september 2025 i Herning. 

SkillsDenmark har lavet en liste over de 38 konkurrencefag ved EuroSkills 2025 med angivelse af det danske fag, der korresponderer med konkurrencefaget, for nogles vedkommende det fag, der bedst korresponderer, fordi vi ikke har et tilsvarende fag i vores erhvervsuddannelser.

Vi har også angivet, hvilket fagligt udvalg konkurrencefaget er henført, samt hvem der er tovholder.

Vi vil i SkillsDenmark og i samarbejde med vores kollegaer i EuroSkills 2025 I/S tage initiativ til fastlægge, hvordan de DM-fag fra 2024, der ikke kommer til at deltage i EuroSkills 2024, kan blive præsenteret i Herning, evt. som demo- og præsentationsfag eller som et fag i forbindelse med PMF-områderne samt på anden måde, der matcher fagets forventninger.

 

Seneste EuroSkills blev gennemførst i Gdansk, Polen. Medaljerne regnede ned over det danske Skillslandshold ved afslutningsceremonien til EuroSkills 2023 i Gdansk. Med fem sølvmedaljer og tre bronze har Danmark opnået det bedste resultat nogensinde for Skillslandsholdet. 

Worldskills

WorldSkills

WorldSkills er verdensmesterskaberne for elever på erhvervsuddannelser og unge håndværkere. Worldskills holdes hvert andet år næste gang i september 2024 i Frankrig. Lyon. Danmark har tidligere deltaget af flere omgange og høstet en del medaljer.

 

Se også