Som færdigudlært møbelpolstrer kan du både polstre møbler efter helt nye teknologiske metoder og efter en stolt håndværksmæssig tradition. Du kommer til at bruge både hænderne og hovedet i den kreative skaberproces, og du lærer om både designprocessen, stil, opbygning og materialevalg. Du kan få job inden for polstrer-branchen, blive selvstændig eller læse videre til f.eks. designteknolog eller produktionsteknolog.
Hvad oplever man som tilskuer ved møbelpolstrernes stand ved DM i Skills?
Dygtige og engagerede møbelpolstrerlærlinge, der arbejder med to forskellige opgaver. En med fokus på traditionel polstring med fjedre, og en moderne med fokus på polstring med skum. Der sys både på maskine og i hånden. De skal selv lave modeller til deres betræk og skære stoffet til, sy det og betrække et møbel med det.
Hvad er det for en opgave, deltagerne skal løse?
Polstring af en designklassiker – en lænestol. Deltagerne får en opgavebeskrivelse og en eller flere arbejdstegninger. Tidligere opgaver har været fx Savannah 880, Pelikanen, AP 20/18 – børnemodel. Der er samlet afsat 22 timer til opgaven.
Hvad gives der point for?
Polstringen, montering af tekstil eller læder, syning, pasform, betrækning, placering af kapsøm og det færdige produkt som helhed.
Hvad skal man kigge efter for at se den bedste opgave?
At polstringen er udført korrekt, og at materialer er spændt stramt ud uden rynker. At syninger er lige. Om der er mærker efter værktøj. Dommerne ser også på montering, finish og afslutninger, samt behandling og brug af værktøj.
Læs mere om møbelpolstreruddannelsen ved at klikke her.