Teknisk isolatør

Teknisk isolatør

Som teknisk isolatør har du en masse viden om metoder, materialer og energioptimering i forhold til isolering, når der skal bygges nyt eller renoveres. Du kan rådgive om materialer, opmåle og planlægge isoleringsopgaver, der handler om alt fra brandisolering af et plejehjem til opbygning af et lydstudie. Du kan blandt andet få job i isoleringsfirmaer eller på skibsværfter. Du kan også blive selvstændig.

Hvad oplever man som tilskuer ved de tekniske isolatørers stand til DM i Skills?
Man vil kunne fornemme, at teknisk isolering ikke er det, som de fleste tror. Det har intet at gøre med at lægge uld på lofter, i vægge eller gulve. At være teknisk isolatør udfordrer en på geometri, akkuratesse, lovgivning samt på at lave en kosmetisk pæn løsning.

Hvad er det for en opgave, deltagerne skal løse?
Opgaven udfordrer eleverne i seks forskellige kompetencer: Grundlæggende isolering af rør, beklædning uden på isoleringen med alu plade, beklædning med PVC, beklædning med Isocover (et elastisk produkt), montage og limning af cellegummi og isolering med opskummet glas.

Hvad gives der point for?
Pointene gives for tætte samlinger, overholdelse af den danske standard DS. 452, samt for hvordan eleven har løst udfordringerne inden for geometri og pladeudfoldning, og selvfølgelig efter om  det er en kosmetisk flot aflevering.

Hvad skal man kigge efter for at se den bedste opgave?
Tjek blandt andet: Ligger den sorte cellegummi pænt, så den følger underlaget? Er den uden limrester på overfladen? Er den sorte rørskål i Foamglass lavet uden revner og sprækker i segmentsamlingerne? Er alubeklædningen uden ridser, og ligger sammenføjningerne tætte uden nogen form for gab? Er den grå PVC-beklædning monteret med så få rundtgående samlinger som muligt?

Læs mere om uddannelsen til teknisk isolatør ved at klikke her.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin