Som skiltetekniker bruger du både dine kreative designevner og sans for godt håndværk, når du skal lave alt fra bannere og skilte til butiksudsmykning og foliering af møbler og biler. Faget er i rivende udvikling, så der kommer hele tiden nye digitale teknikker, som du lærer at kombinere med det traditionelle håndværk. Du kan bl.a. få job i skiltevirksomheder, design- eller reklameafdelinger og stormagasiner.
Hvad oplever man som tilskuer ved skilteteknikernes stand til DM i Skills?
Mange kender ikke så meget til skilteteknikerfaget og vil nok få øjnene op for, hvor mange forskellige teknikker, der er i brug, og opleve, at her skal man kombinere både kreative designevner, digitale evner og håndværksmæssige evner.
Hvad er det for en opgave, skilteteknikerne skal løse?
Skilteteknikerne skal løse tre forskellige opgaver i løbet af DM, som viser de forskellige fagligheder, man skal mestre. Det kan f.eks. være design på en pylon, hvor det handler om at vise evner til at genskabe, producere og montere et eksisterende design efter en tegning. At plotte og montere et logo. Og at genskabe et design efter en tegning, producere og montere det på en bil-side.
Hvad gives der point for?
Deltagerne starter på 100 point for hver opgave og får minuspoint for hver fejl, der er. Det kan – alt efter opgaven – være skæremærker, folder, stavefejl eller at foliemotiv, mål eller farver ikke stemmer overens med det originale design.
Hvad skal man kigge efter for at se den bedste opgave?
Der kan være detaljer og teknikker, som er svære at vurdere for det utrænede øje. Men generelt kan man se efter det resultat, der ser mest skarpt og præcist ud, ikke har skæremærker eller folder og ligner de skitser, deltagerne har skullet arbejde ud fra.
Læs mere skilteteknikeruddannelsen ved at klikke her.