Skills Stafet og konkurrence

Til DM i Skills får 9. – 10. klasses efterskoleelever chancen for at se, høre, spørge og prøve de erhvervsuddannelser, der findes. DM i Skills er mere end blot en levende vejledning!

Hvordan foregår det?

Først findes ude på den enkelte efterskole det hold af elever, som har de bedste Skills. Det vindende hold er automatisk kvalificeret til finalen, hvor det skal konkurrere med de andres efterskolers hold.

Finalen foregår d. 17. januar 2020 i Bella Center i tidsrummet kl. 14.00-17.00, hvor efterskolen med de bedste Skills kåres.

Hvordan kommer I med?

For at deltage i konkurrencen, skal man have besøg af Skills traileren, som kører rundt fra d. 1. september til d. 30. november. I traileren vil der ligge en drejebog for konkurrencen samt de materialer, der er brug for under konkurrencen. Der vil også være en række undervisningsmaterialer til rådighed, ligesom den, der kommer kørende med traileren, vil være behjælpelig. Efterskolen deler eleverne op i grupper på tre, som konkurrerer mod hinanden, på tid. Det bliver en dag med tempo og udfordringer til både hoved og hænder.

 

Hvorfor få besøg af Skills-traileren ?

  • Besøget vil sætte fokus på Skills eventen og erhvervsuddannelserne.
  • Besøget vil kunne integreres i et Uddannelse & Job tema på skolen.
  • Besøget vil i øvrigt kunne udvides med besøg af en rollemodel eller to, gerne tidligere efterskolelever, der er i gang med at tage en erhvervsuddannelse.
  • VIND en konditorkage til hele skolen.
  • Vinderen af finale-konkurrencen i Bella Center i København får en velsmagende frokost til alle skolens elever serveret og udfærdiget af kokke/tjener elever, samt diplom til efterskoleholdet.

Sådan tilmelder I jer

Afsæt en halv dag og send en mail med ønske om dato til Per Hansen: perh@skillsdenmark.dk, senest den 1. oktober 2019. I kontaktes, når vi har konkret information om, hvornår Skills traileren kommer til jer.

 

Når I er tilmeldt konkurrencen og skal til DM i Skills

Information om finalen i Bella Center vil blive opdateret, når vi kommer tættere arrangementet.

 

Informationsbrev om Skills Stafet på efterskoler i Region Hovedstaden og Region Sjælland kan læses her: Efterskole informationsbrev

 

Forbered klassen

For at opnå det bedste udbytte af dagen er det vigtigt, at både du og dine elever er velforberedte. Derfor har vi lavet et overblik til dig “før”, “under” og “efter”, så du er godt klædt på til aktiviteterne i forbindelse med Skills.

Planlæg allerede nu én lektion som fælles forberedelsestid i klassen inden jeres Skills konkurrencedag.

Hent materiale

Download