Skillslandsholdet 2023

De seje fagatleter glæder sig til at komme af sted til EuroSkills. Se hvem de er.

Landsholdsdeltagerne er i fuld gang med forberedelserne og træningen frem mod EuroSkills 2023 i Gdansk. De glæder de sig til at komme i gang med konkurrencerne, møde konkurrenterne og vise, hvad de kan.

Se hvem de 21 unge fagatleter er, og hvordan de træner:

Navn: Frode Lange Sckerl
Fag: Møbelsnedker (udlært efterår 2022)
Skole: Roskilde Tekniske Skole
Læreplads: Bårup møbelsnedkeri

Jeg glæder mig til, forhåbentlig, at stå med en guldmedalje om halsen. Og så glæder jeg mig til hele oplevelsen, opskalering af niveauet og møde de dygtige konkurrenter. Men fællesskabet og træningen med de andre landsholdsdeltagere er også en oplevelse. Jeg er jo bedste venner med en af de andre på landsholdet, Tobias, som er bygningssnedker. Vi træner sammen på skolen – det er superfedt, siger Frode Lange Sckerl.

Navn: Stefan Kongebro Madsen
Fag: Receptionist
Skole: Hotel- og Restaurantskolen, Valby
Læreplads: Hotel Absalon, København, (udlært i 2022)

Jeg deltager selvfølgelig for at vinde EuroSkills, men også for at sætte Danmark på landkortet og for at sætte positiv fokus på erhvervsuddannelserne. Konkurrencen for hotelreceptionister er bygget op som et skuespil, hvor jeg skal stå en i rigtig reception og få besøg af  ”gæster”. Vi har lige fået beskrivelsen tilsendt af ”hotellet”, der “ligger” i Athen. Der er over 150 sider med info om hotel og Athen, som jeg skal kunne på rygraden. Så en del af min træning bliver en tur til Athen, hvor jeg skal se på byen, sightseeing-spots og på hoteller, siger Stefan Kongebro Madsen

Navn: Frederik Brandstrup Worm
Fag: Lastvognsmekaniker (EUX)
Skole: TECHCOLLEGE, Aalborg
Læreplads: Stiholt Aalborg

Jeg glæder mig helt klart mest til konkurrencen, men forberedelserne er også spændende. Jeg skal konkurrere i et andet bilmærke, end jeg er vant til. Det betyder, jeg træner i et nyt system og nye komponenter og har travlt, da jeg også lige skal færdiggøre studentereksamen af min EUX til sommer.  Jeg spændt på at se set-up’et i Polen og på opgavens omfang. Vi aner jo ikke noget på forhånd, da det er første gang lastvognsmekaniker er med som konkurrencefag til EuroSkills, siger Frederik Brandstrup Worm.

Navn: Signe Gundlach
Fag: SOSU Assistent
Skole: Social- og Sundhedsskolen Midt- og Vestjylland 
Læreplads: Ringkøbing-Skjern Kommune/Bakkely Plejehjem

Jeg havde slet ikke regnet med at skulle til EuroSkills, det føles mega vildt! Sosu-konkurrencen foregår som et slags skuespil, og til EuroSkills er det naturligvis på engelsk, hvilket er nyt for mig og klart den største udfordring. Så jeg træner hårdt på de engelske fagudtryk. Jeg glæder mig helt vildt til konkurrencen og til at se, hvordan de andre nationaliteter arbejder, siger Signe Gundelach.

Navn: Jonas Yde Petersen
Fag: Autolakerer
Skole: College 360 i Silkeborg
Læreplads: Erling Høi-Nielsen A/S (udlært i 2020)

Det er fantastisk at skulle til EuroSkills. Jeg glæder mig bare så meget til at komme derned og gøre det, jeg er dygtigst til. Jeg er spændt på niveauet og til at finde ud af, hvor dygtige de andre er. I næste uge skal jeg på træningsophold i Frankfurt sammen med landstræneren, Ali. Der kommer vi til at møde mange af de andre og konkurrere indbyrdes. Det bliver helt sikkert god træning, siger Jonas Yde Petersen.

Navn: Kristian Bak Hansen
Fag: Flisemurer
Skole: EUC Nord, Hjørring
Læreplads: Hæstrup Murerforretning A/S

Det er megafedt at skulle til EuroSkills. Jeg glæder mig supermeget. Jeg er gået efter at komme af sted i tre år, og endelig vandt jeg DM i år, efter to år hvor jeg kom på 2. pladsen – så nu skal jeg af sted. Jeg elsker at træne og bruger al min fritid på det. Ud over den planlagte træning sammen med landstræneren på skolen, træner jeg selv i alle weekender. Jeg skal også med til AlpenCup i Schweiz i juni, hvor vi konkurrerer på to-mandshold. Det er der også megagod træning i, siger Kristian Bak Hansen.

Navn: Julie Victoria Schier Kirkegaard
Fag: Bager
Skole: UCH Uddannelsescenter Holstebro
Læreplads: Bageriet Lygten og Hornslet

– Det bliver vildt at deltage i EuroSkills. Jeg har deltaget i DM i Skills og regionsmesterskaber, men ES bliver helt ekstraordinært. Jeg glæder mig til at være i det, møde de andre og se deres teknikker. Om tre uger modtager vi en del af konkurrenceopgaven, og så går træningen for alvor i gang. Jeg har fået nøglen til skolens bageri, så jeg kan træne, når det passer mig, og min mester giver mig fri nogle uger til træning. Jeg håber på baguettes og lamineret dej som fx croissanter og wienerbrød. Det er jeg god til. Og så går jeg da efter at komme i top3 – og at vinde ville da være det vildeste!! siger Julie Victoria Schier Kierkegaard.

Navn: Lukas Grummesgård Kristensen
Fag: Murer
Skole: Herningsholm
Læreplads: Poul Pedersen A/S

– Det er fedt at få lov til at komme til EuroSkills. Jeg glæder mig meget til konkurrencen og til adrenalin- suset, ligesom til DM. Min mester bakker mig 100 % op, også selv om jeg træner meget. Jeg har lige været på træningsuge i Frankrig og skal også til Tyskland. Min forberedelse handler meget om at træne i det ukendte fx nye materialer, nye miljøer og så træning i præcision. Det er det, det hele handler om, siger Lukas Grummesgård Kristensen.

Navn: Mads Bruun Sørensen
Fag: Gulvlægger
Skole: Mercantec, Viborg
Læreplads: Flex Gulvmontering

Jeg stiller op for at vinde EuroSkills, og træner alt hvad jeg kan. Jeg træner hjemme om aftenen, træner teknikker sammen med min mester og skal på træningslejre på min skole i løbet af sommeren. Jeg prøver at effektivisere mine arbejdsgange. Personligt er jeg rigtig god til vinyl og linoleum, men vi skal også lægge trægulv, og det er særligt tyskerne og nogle af de østeuropæiske deltagere stærke i. Vi må se hvordan det går. Jeg glæder mig også til selve oplevelsen – det bliver helst sikkert vildt, siger Mads Bruun Sørensen.

Navn: Tobias Preilev Hansen
Fag: Bygningssnedker
Skole: Roskilde Tekniske Skole
Læreplads: Mester Madsen A/S

Jeg glæder mig super meget til konkurrencen. En af mine kolleger har tidligere fået en bronzemedalje til EuroSkills, så jeg kan godt mærke, der er pres på lige nu. Jeg håber som minimum på en bronzemedalje, ellers har han jo håneretten! Jeg træner meget på tidligere EM- og VM- opgaver, og min udfordring er klart at holde tidsgrænserne. Jeg er sgu ikke hurtig nok endnu – men det bliver jeg! siger Tobias Preilev Hansen.

Navn: Amalie Druekær Rasmussen
Fag: Tjener
Skole: ZBC i Slagelse
Læreplads: Restaurant Støvlet Katrine

– Jeg har netop været i Finland for at konkurrere og træne. Det var fedt og gav mig troen på, at jeg godt kan gøre mig gældende også internationalt. Jeg glæder mig så meget til EuroSkills – til at få hele oplevelsen sammen med resten af landsholdet, og så er jeg mega spændt på at se, hvor stort det er. En stor del af min træning foregår i hverdagen, men jeg skal også træne på skolen i løbet af sommeren og på min træners restaurant to dage om ugen i hele august. Jeg træner særligt udskæringer af frugt, kaffespecialiteter og mit engelsk – alle fagudtryk skal jo kunne forklares til dommerne på flydende engelsk til EuroSkills, siger Amalie Druekær Rasmussen.

Navn: Karl Emil van Ingen Schytt Olesen
Fag: Kok (udlært)
Skole: Kold College i Odense
Læreplads: Lieffroy, Nyborg, arbejder nu på Formel B

– Lige nu er min forberedelse til Gdansk min deltagelse i det nordiske kokkemesterskab i Norge i juni. Det er de samme arbejdsgange, jeg træner til begge mesterskaber. Konkret får vi opgaven på forhånd fx en treretters menu til 12, der skal stå klar på 4 ½ time og en liste med råvarer – og så er det bare at gå i gang med planlægningen og træne i udførelsen i køkkenet – for tid betyder alt. Første gang jeg trænede menuen igennem til Norge, gik jeg 1 ½ time over tid. Så det bliver der arbejdet med, og træningen er i virkeligheden det sjoveste. Jeg presser mig selv max, til jeg kan udføre menuen med tid tilovers – og det tager tid. Men jeg glæder mig til at se, hvor langt det kan bringe mig til EuroSkills.

Navn: Jeppe Præstiin Mikkelsen
Fag: Personvognsmekaniker
Skole: Skjern Tekniske Skole
Læreplads: Udlært fra Autohjørnet nu ansat hos Pro Tech Biler.

Jeg er rigtig spændt på konkurrencen, typen af opgaver og på at møde konkurrenterne. Vi ved på forhånd, at opgaverne bliver fejlfinding inde for forskellige områder fx motor og el. Det er lidt svært at forberede sig på, men jeg træner jo i hverdagen og selvfølgelig sammen landstræneren, der har en ekstrem stor viden. Og så læser jeg op på en masse  teknisk viden og kigger meget på tidligere opgaver, der er stillet i konkurrencer. Min største udfordring bliver nok at styre tiden – det kan godt være svært, siger Jeppe Præstiin Mikkelsen.

Navn: Jacob Munkgaard Sørensen
Fag: Tømrer (EUX’r)
Skole: Herningsholm
Læreplads: Tømrerfirmaet Henrik Kristoffersen A/S

– Jeg tænker på min træning og forberedelse hele tiden. Både den tekniske træning, når jeg bygger, og den del hvor jeg tegner og regner. En af mine styrker er, at jeg er god til matematik. Min lommeregner er min bedste ven, når jeg konkurrerer. Og så går jeg meget op i at være i god fysisk form og være mentalt i balance – komme ud i naturen og den slags. Men min mester kommer til at undvære mig ret meget, da jeg fra uge 25 og frem træner på fuld tid frem til EuroSkills, og bagefter skal jeg forberede min svendeprøve, – heldigvis bakker han bakker mig op 100 %. Det er fedt, siger Jacob Munkgaard Sørensen.

Navn: Lærke Rasmussen
Fag: Bygningsmaler
Skole: EUC Sjælland, Næstved
Læreplads: Gittes malerfirma, Bornholm

– Jeg er lykkelig over at være kommet på landsholdet. Det er et fedt fællesskab. Vi skriver og snapper sammen, støtter hinanden og lærer så meget om hinandens fag – det er vildt fedt. Personligt træner jeg  på fuld tid i 8 uger fra juli måned og frem mod EuroSkills. Det bliver en travl sommer, men jeg glæder mig, og selv om min mester, Gitte, skal undvære mig, så er hun stolt over, jeg skal af sted. Normalt ser jeg ikke mig selv som et konkurrencemenneske, men nu er jeg blevet bidt af det, og drømmer om at komme i top tre!

Navn: Casper Dam Mogensen
Fag: Anlægsgartner
Skole: Jordbrugets UddannelsesCenter, Beder
Læreplads: SC Anlæg

Det er sindssygt, så meget der bliver kastet efter os, der skal af sted til EuroSkills. Personligt har mentaltræneren, og den samtale jeg har haft der, gjort ret meget for mig. Jeg træner i at bruge nogle af de værktøjer allerede nu til min svendeprøve – og det virker for mig. Og så løber jeg for at holde mig i god form. Jeg går benhårdt efter en medalje til Anton og mig til EuroSkills – som anlægsgartnere arbejder vi jo i teams, og glæder mig helt vildt. Håber opgaven indeholder elementer med chaussesten og brosten og masser af planter ligesom til DM i Skills.

Navn: Anton Snedker
Fag: Anlægsgartner
Skole: Jordbrugets UddannelsesCenter, Beder
Læreplads: Anlægsgartner Mulvad, i Malling

Casper og jeg skal konkurrere som et hold til EuroSkills. Derfor handler vores træning meget om samarbejde, og om hvordan vi bedst muligt supplerer hinanden og lige giver hinanden lidt plads ind i mellem. Det er også noget, vi taler med mentaltræneren om – har sjældent oplevet noget, der var så givende som det 2 timers oplæg Ulrik Lynge (mentaltræneren) holdt for os. Det gør fx, at jeg tænker træningsdag hver dag, når jeg vågner. Ift. teamtræning kommer kommer Casper ud til mit firma og arbejder 2 uger, og jeg skal ud til ham i 2 uger, og så skal vi ha’ træningsmåned på skolen i august. Jo flere timer vi kan få sammen jo bedre.

Navn: Birgitte Brunsgaard Jacobsen
Fag: Landbrugsmaskinmekaniker
Skole: Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser
Læreplads: Sjørup Group (udlært i januar 2023)

Det er svært at træne til konkurrencen for landbrugsmaskinmekanikere, da det handler om fejlsøgning på forskellige typer af maskiner og af forskellige mærker, og vi kender dem ikke på forhånd. Men selvfølgelig træner jeg, -og særligt på sikkerhedsreglerne da de er ti gange strengere til konkurrencen end til hverdag.
Som person er jeg nok lidt stædig, men det tænker jeg kan være en styrke til konkurrencen. Det var det i hvert fald, da jeg blev udtaget. Og man drømmer vel altid om at vinde – go big og go home 😉

Navn: Michael Bolvig Hansen
Fag: Karosseritekniker
Skole: College 360, Silkeborg
Læreplads: Semler Mobility, Amager

– Jeg har netop afsluttet et 2-ugers træningsophold i på skolen, og skal tilbage og ha’ 2 uger mere senere på sommeren. Tidspresset er svært at forberede sig på, men vores mentaltræning er god til det. Vi træner vores mindset og vejrtrækning, og træner hvordan man lige kommer ned i gear og bevarer overblikket, når vi bliver presset. Jeg tænker positivt og lytter til mentaltræneren, der siger ”det vi vander vokser”. Jeg går helt sikker glad ind til konkurrencen til EuroSkills.

Navn: Asker Jaedicke Christiansen Schmidt
Fag: Industritekniker, fræsning
Skole: Herningsholm Erhvervsskole
Læreplads: ECM Industries i Kolding

– Jeg glæder mig til hele oplevelsen og er spændt på at se, hvor stort et EuroSkills egentlig er. Min træner har selv deltaget i WorldSkills, så han ved hvad det drejer sig om. Derfor bliver det også godt at få nogle træningsuger sammen med ham på skolen. Og så håber jeg selvfølgelig, at det kommer til at gå godt i Polen. Jeg kan godt li’ at arbejde under pres – ligesom til DM i Skills.

Navn: Nicolai Brøndum
Fag: Konditor
Skole: ZBC
Læreplads: Brøndums bageri i Herning

Vi smadrer dem til EuroSkills. Jeg er fokuseret, målbevidst, og går efter guldet.
Det hårdt, men jeg håber også at kunne nyde det, når det står på.

Pension Danmark ER Hovedsponsor for Landsholdet

Pension Danmark er sponsor for SkillsLandsholdet, hvilket er en uvurderlig støtte for udsendelsen af de unge til EuroSkills 2023.

– Vores støtte til skills-landsholdet giver rigtig god mening for os af flere årsager. PensionDanmark er en af landets største bygherrer, og fagligt dygtige håndværkere er en forudsætning for at vi kan bygge bæredygtigt i den høje kvalitet, som vi ønsker. I andre brancher er dygtige faglærte kokke, tjenere, rengøringsassistenter vigtige brikker for at bibeholde Danmark som attraktiv turistdestination og hermed for den fremtidige velstand. Endelig er hele den grønne omstilling et meget vigtigt fokuspunkt for PensionDanmark, og den kan kun ske, hvis vi har tilstrækkeligt mange faglærte håndværkere inden for de grønne erhverv til at rejse vindmøller og udbygge den elektriske infrastruktur mv.  Derfor bakker vi op om Skills-landsholdet, der er en vigtig ambassadør for hele det faglærte arbejdsmarked, siger administrerende direktør i PensionDanmark Torben Möger Pedersen.

Peter Due Hansen, NY Fysisk træner for SkillsLandsholdet

Peter Due Hansen er NY fysisk træner for SkillsLandsholdet. Han er uddannet personlig træner og fysioterapeut og arbejder på en klinik i Vanløse. Ud over at være træner for skillslandsholdet er Peter Due også fysioterapeut for U18/19 herrelandsholdet i fodbold. Læs artiklen

Ulrik Lynge, NY mentaltræner til SkillsLandsholdet

For første gang nogensinde har SkillsLandsholdet fået en mentaltræner tilknyttet. Læs mere om mentaltræner, Ulrik Lynge, og om hvorfor det er så vigtigt, at arbejde med det mentale før en konkurrence. Læs artiklen