EuroSkills kræver god fysik

Skillslandsholdet har for første gang fået egen fysisk træner.

Peter Due Hansen er ny fysisk træner for skillslandsholdet

Fysioterapeut og personlig træner, Peter Due Hansen, er ny fysisk træner for skillslandsholdet. Han har netop deltaget i skillslandsholdets træningsweekend, hvor træning var en del af agendaen.

– Det er særdeles fysisk krævende at konkurrere flere dage i træk ved en international konkurrence som EuroSkills. Derfor er det vigtigt, at de unge på skillslandsholdet er forberedt på, hvad der venter dem, og særligt, hvordan de bedst muligt kan forberede sig, siger Peter Due Hansen.

Det er første gang SkillsDenmark har knyttet en fysisk træner til skillslandsholdet. Det sker i erkendelse af professionaliseringen, og det tårnhøje niveau der er ved alle internationale skillskonkurrencer.

– Hvis det danske skillslandshold skal blande sig i toppen til EuroSkills, kræver det en målrettet og professionel tilgang til forberedelserne, både den rent faglige, den fysiske og den mentale. Vi er oppe mod konkurrenter fra andre europæiske lande, der har en klar professionel tilgang til konkurrencerne, siger Jens Søndergaard, chef for skillslandsholdet i SkillsDenmark.

Hvorfor er fysisk træning vigtig
De unge på skillslandsholdet er meget glade for Peter Due Hansens gode råd og vejledning om fysisk træning.

– De unge konkurrencedeltagere er meget lydhøre og ivrige, hvilket er et rigtig godt udgangspunkt. Først fortæller jeg dem om de åbenlyse gevinster, der er ved fysisk aktivitet, hvordan aktivitet ikke kun gør os stærkere rent fysisk, men også kognitivt. Fysisk og mental god form hænger sammen. Vi leverer bare bedre som mennesker, når vi er aktive og træner regelmæssigt. Og det betyder ikke, at vi alle behøver være i superform og megastærke. Den daglige gåtur kan gøre en forskel. Lidt helkropstræning med elastikker et par gange om ugen på gulvtæppet derhjemme har også en gavnlig effekt + gerne lidt pulstræning. Når vi bevæger os, bliver vi ikke kun stærkere og mere udholdende. Vi bliver også bedre til at lære nyt, får en bedre hukommelse og sover bedre. Bedre fysik er = bedre præstationer – også når man konkurrerer, siger Peter Due Hansen.

Personlig træningsplan
Skillslandsholdsdeltagerne har alle fået en personlig træningsplan, der er tilpasset den enkeltes fysik. De kommende måneder bliver udfordringen at få passet den fysiske træning ind i hverdagen sammen med den faglige træning.

– Planen er, at de unge løbende skal rapportere tilbage til deres teamledere, om hvordan det går med træningen, og alle har mulighed for at skrive til mig og få gode råd undervejs. Jeg synes, det er fedt at få lov til at hjælpe skillslandsholdet i gang med at forbedre fysikken. Det er en super vigtig indsats, og jeg tror virkelig, en stærkere fysik kommer til at gøre en forskel for den enkelte deltager til EuroSkills i Gdansk, siger Peter Due Hansen.

Peter Due Hansen, ny fysisk træner for SkillsLandsholdet

Peter Due Hansen er ny fysisk træner for SkillsLandsholdet. Han er uddannet personlig træner og fysioterapeut og arbejder på en klinik i Vanløse. Ud over at være træner for skillslandsholdet er Peter Due også fysioterapeut for U18/19 herrelandsholdet i fodbold.