Kommuner

Skal din by holde DM i Skills?

DM i Skills er tre dages fest, hvor 50.000 unge oplever landets største talenter i en lang række håndværk, industri- og servicefag. Med DM i Skills kan din by sætte turbo på rekrutteringen til erhvervsskolerne og vise de faglærte uddannelser frem for regionens unge.

Play Video

OBS: Ansøgningsprocessen for afholdelse af DM i Skills 2026 er åben indtil 1. november 2023. 

DM afholdes hvert år, men skifter lokation fra gang til gang, og din by har også mulighed for at søge om at blive værtsby. DM i Skills er ikke kun en konkurrence for de dygtigste elever på erhvervsuddannelserne, det er også et event, der sikrer værtsbyen landsdækkende omtale, tusindvis af besøgende og omsætning i hoteller, restauranter og tilhørende erhverv.

Hvad kræver det?

Det eneste et værtskab kræver er et venue, der er stort nok – men vi har erfaring med både messehaller, stadions og store telte, så langt de fleste byer kan være med.

Derudover kræver det, at din by ser et behov for at øge interessen for erhvervsuddannelserne blandt kommunen og regionens unge. DM i Skills skaber opmærksomhed og momentum, der sikrer synlighed om det at blive faglært, og værtskommunen kan bruge det momentum til at skabe aktiviteter, der peger flere unge i retning af en erhvervsskole.

Hvad får vi ud af det?

Som værtsby for DM i Skills, får din by: 

  • Mulighed for at øge rekrutteringen til områdets erhvervsskoler.
  • Omtale i nationale og regionale medier, der vil koste 25 mio. at købe sig til (gennemsnitlig annonceværdi).
  • En kæmpe fest, der trækker mere end 50.000 besøgende til byen. 
  • Målrettet projektarbejde, der fremmer indsatsen for at skabe mere faglært arbejdskraft til områdets virksomheder – og samler erhvervsliv, organisationer, uddannelsesinstitutioner og forvaltning et år i forvejen. 

Kontakt os

Hvad skal vi gøre?

Hvis du er interesseret i at høre mere om fordele og ansøgningsprocessen, så tag en uforpligtigende snak med SkillsDenmark. 

Ring til Simon Neergaard-Holm, direktør i SkillsDenmark på:
2987 5546 eller send en mail på snh@skillsdenmark.dk.

SKILLS 2019

Stor succes i Næstved 2019

Næstved var vært for DM i Skills i 2019. Borgmester Carsten Rasmussen fortæller om baggrunden for at søge, samt hvad byen fik ud af at være vært.

Informationsmateriale

Afslutning-hjemmeside

Rapport

Resultater og statistik

Her finder du en oversigt over deltagere, tilskuere og presseomtale mm. for værtsbyer/regioner fra 2011 til 2023.

skillsdenmark-some

RAPPORT​

Vilkår og betingelser

Såfremt en region eller kommune ønsker at blive vært for DM i Skills 2026, skal værtsbyen kunne opfylde følgende betingelser.