Mediegrafiker

Mediegrafiker

En mediegrafiker arbejder med design, tilrettelæggelse og fremstilling af produkter på forskellige medieplatforme. På uddannelsen lærer du om design, kommunikation og formidling. Som mediegrafiker kan du arbejde på reklame- og kommunikationsbureauer, aviser, blade, større private eller offentlige virksomheder eller blive selvstændig.

Hvad oplever man som tilskuer ved mediegrafikernes stand til DM i Skills?
Her får du et indblik i, hvordan det er at arbejde i en grafisk virksomhed. Du vil opleve deltagerne i fuld gang med at udarbejde det grafiske udtryk for en lang række kampagnematerialer fra hjemmesider til trykt materiale. Så her er computere, printere og trykmaskiner af forskellig art – og farverige plakater og bannere.

Hvad er det for en opgave, deltagerne skal løse?
Deltagerne skal udarbejde en konkret kampagne for fx en forlystelsespark, der indeholder både opsætning af hjemmeside, layout af trykt materiale, trykning af grafiske materialer m.m.

Hvad gives der point for?
Der gives både point for den kreative idé og planlægning samt de tekniske detaljer i udførelsen.

Hvad skal man kigge efter for at se den bedste opgave?
Det er en god idé at kigge forbi standen, når mediegrafikerdeltagerne pitcher deres kampagner fra standen. Her får man et godt indtryk af, hvem der har den mest gennemtænkte idé og de mest helstøbte produkter.

Læs mere om mediegrafikeruddannelsen ved at klikke her.
Mød også mediegrafikerelev Johanne her.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin