DM i Skills 2022
Her finder du en oversigt over de fag, der konkurreres i til DM i Skills 2022.
En alubygger arbejder i virksomheder som laver glasfacader med aluminiumsprofiler. Opgaverne er alt fra at producerer et enkelt vindue til at bygge store bygninger i glas og aluminium. Alubygger er et speciale på Glarmesteruddannelsen – se mere på www.blivglarmester.dk
Kan du lide frisk luft og maskiner, kan du lide at arbejde med planter og belægninger i forskellige udformninger, og vil du samtidig være med til at gøre Danmark grønnere? Så bliv anlægsgartner!
Hvis du vælger at blive anlægsgartner, er der gode jobmuligheder i fremtiden. Derudover kan du efter endt uddannelse vælge at blive selvstændig anlægsgartner eller måske videreuddanne dig til ex. Jordbrugsteknolog og Park og Have Ingeniør. Besøg os på Prøv-Mærk-og Føl og få en snak om uddannelsen.
Hjemmeside: www.blivanlægsgartner.dk
Som anlægsstruktør baner du vejen for andre. Du sørger for, at der er fortove at gå på, cykelstier at trille henad og veje og togskinner til den tunge transport.
Hjemmeside: https://gørnoget.nu/uddannelser/anlaegsstruktoer/
Når bilen skal have en ny kulør eller repareres efter opretning af buler, lægger autolakereren sidste hånd på arbejdet.
Lakeringen beskytter køretøjet, og den skal være i orden, fordi det er den, alle ser. Det kræver, at autolakereren udfører et solidt forarbejde (blandt andet slibning, spartling, grunding og afdækning), før autolakereren lakerer.
Du skal også arbejde hurtigt og selvstændigt, så arbejdet kan afleveres til tiden.
Du skal have ordenssans og tålmodighed. Netop fordi resultatet er så synligt, er det vigtigt, at grunding, slibning, spartling og afdækning er udført omhyggeligt og præcist. Det gælder også, når du udfører avanceret sprøjtning i kabinen.
Kulørerne skal blandes, så du får nøjagtig den farve, bilen i øvrigt har. Nogle gange er fabrikkens farvekoder ikke helt rigtige, og så er det op til dig at finde ud af, hvordan du opnår den korrekte nuance.
Læs mere på:
mffu.dk
college360.dk
En automatiktekniker arbejder med automatik, som findes i bl.a. rulletrapper, elevatorer og robotteknologi i industrivirksomheder.
På uddannelsen lærer du at få elektronik, motorer og computerprogrammer til at arbejde sammen. Du er med til at opbygge, vedligeholde og reparere anlæg, robotter og maskiner. Du lærer også om lufttryk og væsketryk.
Som automatiktekniker er det vigtigt, at du har kendskab til den nyeste teknologi.
http://hands-on.dk/uddannelser/automatiktekniker/
Som bager arbejder du i bagerier, hvor du fremstiller en række forskellige slags brød og kager.
Du kan bl.a. videreuddanne dig til procesteknolog og serviceøkonom.
Afslutter du din uddannelse med eux-bevis, har du bl.a. mulighed for at videreuddanne dig inden for inden for ernæring og sundhed.
Som blomsterdekoratør arbejder du med smukke og levende materialer. Du følger trends og tendenser og bruger din hænder til at skabe stemningsfulde og kreative designs, der bringer glæde for dine kunder, og dem de holder af. Du møder mennesker i alle livssituationer og rådgiver om den helt rigtige løsning, når betydningsfulde øjeblikke skal markeres.
Som blomsterdekoratør arbejder du først og fremmest i en blomsterbutik, men du kan også få ansættelse mange andre steder med både nationalt og internationalt perspektiv. Det kan fx være i hotel- og restaurationsbranchen, hos eventbureauer eller i grossistledet. Du kan læse meget mere om uddannelsen, optagelse og adgangskrav på følgende links.
Handelsfagsskolen:
Roskilde handelsskole: https://www.rhs.dk/uddannelser/hovedforloeb/forloeb-og-specialer/blomsterdekoratoer/
Som brolægger får du mulighed for at lave noget, der forbliver og bliver brugt. Dit håndværk sætter præg på byer og landskaber i mange år frem.
Hjemmeside: https://gørnoget.nu/uddannelser/brolaegger/
Som bygningsmaler har du skiftende arbejdspladser. Du arbejder udendørs og indendørs, med lofter og vægge, med træværk og facader, og du opsætter vægbeklædninger. Du er den dygtige håndværker, som bruger den nødvendige tid på at vaske, spartle og slibe, inden du går i gang med pensel og rulle. Du er også den kreative sjæl, som har sans for farver, så du kan vejlede kunderne.
Du skal have flair for farver, et praktisk håndelag og en god fysik, for arbejdet foregår både på stiger og stilladser. Du skal have ordenssans, for det er en forudsætning for et godt maleresultat og for en sikker arbejdsplads. Og så skal du kunne samarbejde med andre faggrupper og kunne tale med kunderne.
Læs mere på:
Som bygningssnedker arbejder du med montering af præfabrikerede vinduer, døre, inventar, gulve og lofter mm. ude hos kunder. Du kan også arbejde på værksteder, hvor du anvender stationære maskiner. Du taler med kunder om individuelle mål og ønsker, planlægger arbejdsopgaver og arbejder med kvalitetssikring.
Som bygningssnedker arbejder du både med nybyggeri, renovering og restaurering. Arbejdet kan foregå på værksteder, på fabrik, på byggepladser, i bygninger og private hjem.
Tidligere udførte bygningssnedkere kun arbejde i træ, men i dag anvendes også andre materialer som f.eks. kunststoffer og aluminium. Man arbejder normalt efter tegninger, som er udarbejdet af en arkitekt og en bygningskonstruktør.
Jobbet er meget udadvendt, og du kommer i kontakt med mange mennesker. Du kan arbejde i mindre eller større snedker– og tømrervirksomheder, eller virksomheder der fremstiller bygningsdele. Du kan også blive selvstændig med egen virksomhed.
Link til: https://blivsnedker.dk/uddannelserne/bygningssnedker/
Link til: https://www.snedkerudd.dk/uddannelserne/snedkeruddannelser/bygningssnedker/
En bygningsstruktør skal være skarp i hovedet og med hænderne. Du får mulighed for at skabe bygninger, rum og pladser, som vil blive brugt af mange generationer fremover.
Hjemmeside: https://gørnoget.nu/uddannelser/bygningsstruktoer/
Som elektriker er du med til at installere, programmere og vedligeholde de tekniske løsninger, der får samfundet til at fungere. Det kan være alt fra basale elinstallationer i private hjem, til store fuldautomatiske industrianlæg, robotter, solceller og velfærdsteknologiske løsninger.
Elektrikere arbejder med lys, intelligente bygningsinstallationer, energieffektivisering, automatisering, vedvarende energi, informationsteknologi med mere. Det er dig som tænker bag facaden – forbinder og programmerer de hele tekniske løsninger, som samfundet ikke kan undvære.
Du kan læse mere om elektrikeruddannelsen på http://elektrikeruddannelsen.dk
Som entreprenørmaskinmekaniker har du et stort og eftertragtet talent – og drømmer du om et fedt job, hvor du både skal bruge hovedet og fysikken, er entreprenørmaskinmekaniker lige noget for dig. En entreprenørmaskinmekaniker reparerer og vedligeholder entreprenørbranchens maskiner. Det vil være dig der sikrer, at maskinerne på bl.a. byggepladser er klar, når der er brug for dem. Du skal i øvrigt kunne fremstille dele og reservedele selv. På uddannelsen lærer du alt om motorer, hydraulik, elektronik, kølesystemer, transmission og meget mere.
Se mere her: www.mekudd.dk
Som flisemurer får du et arbejde, hvor du hver dag bliver udfordret på præcision og kreativitet, så dit arbejde kan stå til glæde for kunden mange år fremover.
Hjemmeside: https://gørnoget.nu/uddannelser/murer/
Du gør mennesker smukkere, og dit arbejde foregår i et spændende miljø, hvor service, trends, livsstil, former og farver er en naturlig del af din hverdag. Men det kræver hårdt arbejde at nå så langt. Uddannelsen tager 4 år og består både af teori og praksis og man skal have en læreplads.
Som Frisør arbejder du også med Kemi, så du skal bestå prøven kemisk arbejdsmiljø for frisør, så du kan beskytte dig selv og kunderne.
Hjemmeside: www.frisorfaget.dk
En glarmester bygger med glas og vedligeholder glas. Som glarmester kan du lave glas i bygninger: Vinduer, aluminiumfacader, indvendige glasvægge og lave glasløsninger til badeværelser, brusekabiner og glasskabe. Glarmester er et speciale på Glarmesteruddannelsen – se mere på www.blivglarmester.dk
Gourmetslagter er et meget udadvendt og kreativt arbejde og du vil være i kontakt med mange mennesker. Som gourmetslagter arbejder du med kød. Du lærer om de forskellige slagtedyr, og hvordan de skal opskæres og opbevares, så kødet bliver mørt. En vigtig del af arbejdet går ud på at kunne tilberede kødet også og kunne rådgive kunderne om tilberedningen af de udskæringer, der findes i køledisken.
Som gourmetslagter lærer du også at lave færdigretter, pølser og andre delikatesser. Du arbejder i selvstændige slagterbutikker eller i slagterafdelinger i supermarkeder. Du kan også starte egen virksomhed. Læs mere her: http://web.slagterfaget.dk eller https://www.ug.dk/uddannelser/erhvervsuddannelser/foedevarerjordbrugogoplevelser/gourmetslagter
En grafisk tekniker står for produktionen af trykte materialer – lige fra klargøring af trykket eller printet til det færdige produkt.
På uddannelsen lærer du om grafiske teknikker og anvendelse af materialer og grafisk udstyr. En vigtig del af arbejdet er at gennemføre og kontrollere bestilte tryksager i samarbejde med kunder og mediefolk.
Grafiske teknikere kan arbejde på trykkerier, aviser, blade, og andre private eller offentlige virksomheder.
Læs mere:
https://www.ug.dk/uddannelser/erhvervsuddannelser/teknologibyggeriogtransport/grafisk-tekniker
Et gulv er smukt, funktionelt og helt nødvendigt. Som gulvlægger skal du mestre et præcisionsarbejde med sans for detaljer, farver og kreative løsninger.
Hjemmeside: https://gørnoget.nu/uddannelser/gulvlaegger/
En industritekniker arbejder med CNC-styrede maskiner, der kan dreje, bore og fræse i stål og metal.
På uddannelsen lærer du at programmere og betjene maskinerne til at lave fx tandhjul og lejer. Du lærer også at opstille maskinerne og reparere dem, hvis de går i stykker.
Som industritekniker lærer du også at tegne og konstruere maskindele i tegneprogrammer og lave opmålinger med avanceret måleudstyr.
Læs mere:
https://hands-on.dk/uddannelser/industritekniker/
En karrosseritekniker reparerer skader på biler og kan bl.a. oprette buler og udskifte kofangere, døre og ruder.
På uddannelsen lærer du at oprette bilens ødelagte dele samt at sætte nye dele på med forskellige metoder, fx svejsning, limning og nitning. Du lærer også at anvende avanceret måleudstyr til at afsløre skævheder i karrosseriet.
Som karrosseriteknikere er du typisk ansat på et autoværksted eller et specialiseret karrosseriværksteder.
Læs mere:
https://hands-on.dk/uddannelser/karrosseritekniker/
En klejnsmed arbejder med at fremstille ting i stål og metal, fx porte og pengeskabe, eller mere kunstneriske ting som hegn og havelåger.
På uddannelsen lærer du at skære, slibe og svejse i stål og forskellige typer metal. Du lærer også at lave tegninger og diagrammer og arbejde efter dem.
Som klejnsmed er det vigtigt at vælge det rette metal og den rette arbejdsteknik til opgaven. Det kræver, at du følger med i de nyeste teknikker.
https://hands-on.dk/uddannelser/klejnsmed/
Du står i køkkenet, hvor du er klar til at tilberede lækre og smagsrige måltider og menuer til gæsterne i restauranten. Jobbet er udfordrende og lærerigt.
Du sammensætter og tilbereder retter af gode råvarer til glæde for gæsterne.
Du skal have forståelse for smag og så skal du kunne præsentere maden, så den viser sig fra sin bedste side.
I køkkenet står du for indkøb af råvarer og forberedelse af varerne, så du hurtigt kan tilberede retterne, når gæsterne bestiller dem. Du skal hjælpe tjenerne med at beskrive retterne, så de kan sælge dem til gæsterne.
Uddannelsens varighed: 4 år og 3 måneder
https://uddannelsessekretariatet.dk/gastronom/kok/
Som konditor arbejder du i konditorier, hvor du fremstiller en række forskellige kager -bryllupskager, festkager, kransekager, skærekager, flødeskumskager og tørkager.
Du kan bl.a. videreuddanne dig til procesteknolog og serviceøkonom.
Afslutter du din uddannelse med eux-bevis, har du bl.a. mulighed for at videreuddanne dig inden for inden for ernæring og sundhed.
Læs mere her:
Du lærer om hud og skønhedspleje, ansigtsmassage, kosmetiske kropsbehandlinger og fod behandlinger, hvor brugen af apparatur indgår.
Man lærer at udføre behandlinger med produkter efter produktmanualerne og anvende værnemidler, hvis det er påkrævet.
Uddannelsen tager to år og veksler mellem skoleophold og praktikophold og man skal have en læreplads.
Hjemmeside: www.kosmetiker.dk
En lastvognsmekaniker reparerer skader og laver serviceeftersyn på lastbiler, busser og påhængsvogne, der vejer over 3500 kg.
På uddannelsen lærer du at justere motorer, bremser, klimaanlæg, styretøj indsugnings- og udstødningssystemer. Du lærer også at finde og rette fejl på de elektriske og elektroniske systemer.
Som lastvognsmekaniker er det vigtigt, at du er omhyggelig og selv kan planlægge og udføre en stor del af de ting, der skal laves på bilen.
Læs mere:
http://hands-on.dk/uddannelser/lastvognsmekaniker/
Maskinsnedkeren er håndværkeren, der står bag mange af de produkter, vi omgiver os med i hverdagen. Møbler, køkkener, døre, vinduer, gulve, lofter og meget mere. Som maskinsnedker opstiller du stationære maskiner og programmerer højteknologiske CNC-maskiner og robotter. Du får kendskab til design og materialer, og du deltager i planlægning, styring og optimering af processen i en produktion.
Du kan få ansættelse i store og små møbelvirksomheder, døre- og vinduesvirksomheder, køkken- og inventarvirksomheder, savværker, snedker- og tømrerværksteder og i plastindustrien. Du kan også blive selvstændig med egen virksomhed.
På uddannelsen lærer du blandt andet at betjene de avancerede maskiner, der bruges til at bearbejde træ til f.eks. møbler, gulve, lofter, paneler, døre og inventar. Mange af maskinerne er efterhånden computerstyrede CNC-maskiner, som du lærer at programmere. Så udover at have forstand på træ, skal maskinsnedkeren også have en god portion teknisk indsigt.
Link til: https://blivsnedker.dk/uddannelserne/maskinsnedker/
Link til: https://www.snedkerudd.dk/uddannelserne/snedkeruddannelser/maskinsnedker/
En mediegrafiker arbejder med design, tilrettelæggelse og fremstilling af produkter på forskellige medieplatforme.
På uddannelsen lærer du om design, kommunikation og formidling. En vigtig del af arbejdet er at styre processen fra idé til færdigt produkt, så du skal have et godt overblik. Mediegrafikere kan arbejde på reklame- og kommunikationsbureauer, aviser, blade, større private eller offentlige virksomheder, eller have eget firma.
Læs mere:
https://www.ug.dk/uddannelser/erhvervsuddannelser/teknologibyggeriogtransport/mediegrafiker
Mureren udfører et solidt håndværk, som mange får glæde af i rigtig mange år. Det er et fag, som kræver sans for kvalitet, tradition og evnen til at tænke i nye løsninger.
Hjemmeside: https://gørnoget.nu/uddannelser/murer/
Flisemurer: Som flisemurer får du et arbejde, hvor du hver dag bliver udfordret på præcision og kreativitet, så dit arbejde kan stå til glæde for kunden mange år fremover.
Hjemmeside: https://gørnoget.nu/uddannelser/murer/
Som møbelpolstrer lærer du både at polstre møbler efter helt nye teknologiske metoder og efter en stolt håndværksmæssig tradition. Du kommer til at bruge både hænderne og hovedet i den kreative skaberproces, og du lærer om både designprocessen, stil, opbygning og materialevalg. I løbet af uddannelsen kommer du til at prøve kræfter med mange forskellige opgaver. Det kan være puder, tasker, mobilcovers, sadelmagerarbejde og naturligvis møbler i massevis. Du kommer til at arbejde med stoffer af alle slags, læder og andre spændende materialer.
Som møbelpolstrer går dit arbejde først og fremmest ud på at polstre møbler og beklæde med betræk. Du kommer til at arbejde med design og individuel boligindretning. Du skal rådgive kunder om valg af stoffer og steltyper, og du skal opbygge møblernes polstring individuelt og tilpasse mål, vinkler og hårdhed til kundens særlige ønsker. Du kan også skabe nye modeller efter tegning i samarbejde med møbeldesignere. Endelig kan du også arbejde med restaurering af gamle møbler. Du kan både arbejde med hånd- og el-værktøj.
Du kan typisk få ansættelse i små og store produktioner inden for polstrerbranchen. Du kan også få ansættelse i udviklingsafdelinger i polstrerbranchen. Endelig kan du også vælge at blive selvstændig med egen virksomhed eller værksted.
Link til: https://www.snedkerudd.dk/uddannelserne/boligmonteringsuddannelser/moebelpolstrer/
Dansk møbeldesign er kendt og værdsat verden over, og vores møbelsnedkere er uddannet til at producere møbler med høj håndværksmæssig finish.
Som møbelsnedker arbejder du med stationære maskiner og computerstyrede CNC-maskiner, der forarbejder emnerne ud fra din programmering. Du får kendskab til design og materialer, og du pudser, samler og overfladebehandler produkterne samt arbejder med kvalitetssikring. Du taler med kunder og planlægger arbejdsopgaver. Du lærer altså både det traditionelle håndværk såvel som produktion i større serier.
Du kan få ansættelse i små og store møbelproducerende virksomheder og inventarvirksomheder. Du kan også vælge at blive selvstændig med egen virksomhed.
Mindre virksomheder fremstiller i højere grad møbler efter individuelle mål og ønsker. Når emnerne er færdigforarbejdet pudser og samler man emnerne til færdige møbler. Møbelsnedkerne overfladebehandler produkterne og sætter beslag på, f.eks. hængsler, håndgreb og låse.
Link til: https://blivsnedker.dk/uddannelserne/moebelsnedker/
Link til: https://www.snedkerudd.dk/uddannelserne/snedkeruddannelser/moebelsnedker/
En personvognsmekaniker arbejder med at reparere skader og lave serviceeftersyn på biler, der vejer under 3.500 kg.
På uddannelsen lærer du en masse om biler, så du kan finde fejl og reparere dem. Du lærer fx at justere motorer, bremser og styretøj samt at finde og rette fejl på bilens elektriske og elektroniske systemer.
Som personvognsmekaniker skal du også tale med kunder og kunne rådgive om mulighederne for reparation.
https://hands-on.dk/uddannelser/personvognsmekaniker/
Du står klar i receptionen med åbne arme til at tage imod glade mennesker, som ser frem til gode ferieoplevelser samt forretningsfolk, som skal hurtigt videre. Som receptionist er det din opgave at give gæsterne et godt førstehåndsindtryk. Sammen med andre får du ansvaret for, at virksomhedens gæster føler sig velkomne og godt tilpas. Du bliver virksomhedens ansigt udadtil.
I receptionen foretager du check-ind og check-ud, styrer virksomhedens regnskaber og hjælper gæsterne, hvis de skal på ture mm. Du skal være i stand til at give gæsterne tips om, hvilke restauranter, natklubber og seværdigheder, der er et besøg værd.
Som receptionist skal du se anstændig og velplejet ud samt være smilende og imødekommende. Jobbet er udfordrende og lærerigt, da der kan ske mange ting i løbet af en dag i receptionen.
Uddannelsens varighed: 3 år
https://uddannelsessekretariatet.dk/receptionist/
Som slagter arbejder du med slagtning og partering. Du lærer om slagtedyr, og om hvordan de skal udbenes og skæres. En vigtig del af arbejdet går ud på at skære kødet ud, så det passer til efterspørgslen på markederne rundt om i verden. Som slagter lærer du også at kontrollere kødets kvalitet samt om love og regler på området.
Slagtere arbejder typisk i slagtehuse eller på slagterier. Nogle arbejder også som pølsemagere. Læs mere her: web.slagterfaget.dk/ eller www.ug.dk/uddannelser/erhvervsuddannelser/foedevarerjordbrugogoplevelser/slagter
Du bliver ekspert i at fremstille og anrette delikat og flot smørrebrød, kolde og lune retter til frokostbordet og buffeten samt catering til fester mv.
Du lærer om hele det praktiske forløb fra indkøb, sammensætning af menuer, tilberedning, anretning og til servering. Du får viden om råvarer, ernæring og sundhed. I jobbet indgår også kunde- og gæstebetjening, så du bliver også klædt på til at være serviceminded. Mange steder vil du også være med til at lave virksomhedens reklamer.
Med et speciale i Smørrebrød og Catering skal du have god hygiejne og kunne holde styr på flere ting på en gang.
Uddannelsens varighed: 3 år og 6 måneder.
https://uddannelsessekretariatet.dk/gastronom/smc/
Social- og sundhedsassistenter assisterer og vejleder ældre, syge eller handicappede, som har brug for professionel sygepleje og rehabilitering.
Du kan forestå medicinadministration og vejlede i at bruge velfærdsteknologiske hjælpemidler.
Se mere her: https://www.passinfo.dk/SOSU-uddannelsen
En tagdækker sørger for, at vores hjem er beskyttet mod vind og vejr. Dit håndværk gør folk trygge, og du skal både kunne rådgive om, planlægge og udføre tagarbejde af høj kvalitet.
Hjemmeside: https://gørnoget.nu/uddannelser/tagdaekker/
En uddannelse til teknisk isolatør giver dig mulighed for at komme ind i en branche i vækst, da miljø og energiforbrug er aktuelt som aldrig før. Arbejdet som teknisk isolatør spænder vidt og omfatter bl.a. isolering af rør, kanaler, beholdere og tekniske anlæg på boreplatforme, skibe og i industri- og boligbyggeri.
Hjemmeside: https://www.bygud.dk/teknisk_isolatør
Du står klar i restauranten med åbne arme til at tage imod glade gæster. Jobbet er udfordrende og lærerigt, da der kan ske mange ting i løbet af en dag i restauranten.
Som tjener skal du være smilende og imødekommende og det er din opgave at give gæsterne en god oplevelse. Nogle gæster er par på romantiske middage, som gerne vil være i fred og ro, mens andre er foodies, som ønsker at vide alt om maden. Du vil lære, hvordan du med stil og klasse håndterer alle gæster og deres behov.
I restauranten bliver du mødt med spørgsmål til mad og drikke. Du kommer til at lære en masse om gastronomi og vin og du lærer at dække indbydende borde. Det er dig, som er med til at skabe rammerne om fest og hygge for alle slags gæster.
Uddannelsens varighed: 3 år og 10 måneder
https://uddannelsessekretariatet.dk/tjener/
Som tækkemand skal du kunne arbejde med både det traditionelle og det moderne. For selvom et stråtag er en gammel opfindelse, så er værktøjet og kravene til et stråtag ekstremt moderne.
Hjemmeside: https://gørnoget.nu/uddannelser/taekkemand/
Som tømrer får du en meget alsidig uddannelse. Du kan kombinere teori og praksis og lærer både om gamle håndværksteknikker og moderne materialer og konstruktioner.
Hjemmeside: https://gørnoget.nu/uddannelser/toemrer/
Er du udadvendt og kan fokusere, så er dette faget for dig. Urmagerfaget byder på udvikling inden for teknisk forståelse, høj akkuratesse og et fokuseret studiemiljø. Ud over at blive en god arbejdskraft for urmagerbranchen, er det højteknologiske virksomheder, der i stor grad også tilbyder job, særligt med henblik på udviklingsarbejde af komplicerede opgaver. Er du interesseret i at arbejde i udlandet, er der efterspørgsel efter dygtige danske urmagere.
Faget Innovation og Iværksætteri har vi tradition for at vi oplever super spændende resultater fra vores elever.
Er du selvstændig, ansvarlig, og er du vild med lastbiler? Så er en uddannelse som godschauffør måske noget for dig. Jobbet kan variere meget, men ét er fælles for alle godschauffører: De udfører et arbejde af meget stor værdi. Uden dem var hylderne i de danske butikker tomme.
Link: http://transportuddannelser.dk/uddannelser/uddannelserne/godschauffoer/
Som vvs-energispecialist installerer du kloge energibesparende løsninger, der gør vores hjem og bygninger mere miljøvenlige, økonomiske og behagelige at opholde sig i. Du arbejder f.eks. med avancerede fjernvarme- og biobrændselsanlæg og med totalløsninger, der selv tilpasser sig efter brugernes behov. En vigtig del at dit arbejde går ud på at rådgive dine kunder i, hvordan de udnytter energien bedst muligt. På den måde bliver du en af fremtidens klimahelte. Som vvs-energilærling får du mange spændende og udfordrende opgaver, der kræver, at du kan tænke selvstændigt og er kreativ.
Du kan læse mere om vvs-energiuddannelsen på uddannelsens egen hjemmeside http://vvs-energiuddannelsen.dk
Brænder du for at hjælpe andre, og kunne du tænke dig at være en del af det team, der rykker ud for at hjælpe mennesker, der er blevet akut syge eller er kommet til skade? På uddannelsen lærer du bl.a. at yde førstehjælp og give behandling på ulykkesstedet eller i ambulancen på vej til hospitalet.
Link: http://transportuddannelser.dk/uddannelser/uddannelserne/ambulancebehandler/
Som flytekniker reparerer og vedligeholder du fly. Du kan arbejde på flyets landingsstel, vingernes flaps og haleror.
På uddannelsen lærer du at gennemgå flyet og undersøge motorer, ror, bremsesystem, landingsstel og hjul. Du får kendskab til de mest almindelige motortyper og lærer at aflæse data fra flyets computer.
Som flytekniker arbejder du omhyggeligt og ofte i et internationalt miljø.
Læs mere:
http://hands-on.dk/uddannelser/flytekniker/
Som væksthusgartner eller produktionsgartner kan du arbejde med at producere planter indenfor i væksthuse eller udenfor på planteskoler, frilandsgartnerier eller frugtplantager. Du kan arbejde med produktion af alt fra blomster i potter og grønsager til store buske og træer, der skal bruges i haver, parker og skove. Der er mange udfordringer i arbejdet med planteproduktion og du skal have stor viden om de forskellige planter og kan for eksempel arbejde med forædling af planter og produktudvikling.
Du kan også arbejde med kunderådgivning og pasning af planter i plantehandler og havecentre. Her kan du arbejde med markedsføring og salg og du skal vide meget om forskellige planter og deres anvendelse, når du skal rådgive kunder om valg af planter til haven.
Videreuddannelse
Du kan blandt andet videreuddanne dig til jordbrugsteknolog, have- og parkingeniør eller skov- og landskabsingeniør.
Uddannelsen til produktionsgartner eller væksthusgartner tager 3 år og 5 til 11 mdr. Læs mere på www.jordbrugetsuddannelser.dk
Som Handelselev lærer du at handle og sælge. Handelsuddannelsen handler om salg til kunder – også e-handel og globale digitale markedspladser.
Du bliver uddannet i danske og internationale handelsvirksomheder. I dit uddannelsesforløb kan du vælge mellem forskellige retninger: Salg, Indkøb, Logistik eller Digital handel.
Men handel handler også om mennesker. Du lærer derfor om kommunikation og om at finde gode og kreative løsninger – alene og sammen med dine kolleger.
Handelsuddannelsen varer 3 år. Du kan også tage Handelsuddannelsen med eux. Handelsuddannelsen findes på skoler rundt i Danmark.
En handelsuddannelse giver gode karrieremuligheder og mange muligheder for videreuddannelse.
https://www.uddannelsesnaevnet.dk/erhvervsuddannelser/handelsuddannelsen
https://www.facebook.com/Handelsuddannelsen/
https://handelsuddannelsen.dk/
Ny Kongensgade 15, 1. Sal
1472 København K
SkillsDenmark, SkillsStafetten, Skillslandsholdet, DM i Skills og WorldSkills Denmark er registrerede varemærker