DM i Skills 2022
Her du finder du en oversigt over de demonstrationsfag, der er med til DM i Skills 2022, men hvor der ikke afholdes konkurrence.
Brænder du for at hjælpe andre, og kunne du tænke dig at være en del af det team, der rykker ud for at hjælpe mennesker, der er blevet akut syge eller er kommet til skade? På uddannelsen lærer du bl.a. at yde førstehjælp og give behandling på ulykkesstedet eller i ambulancen på vej til hospitalet.
Link: http://transportuddannelser.dk/uddannelser/uddannelserne/ambulancebehandler/
Læs mere om uddannelsen her på UG.dk
Læs mere om uddannelsen her på UG.dk
Som flytekniker reparerer og vedligeholder du fly. Du kan arbejde på flyets landingsstel, vingernes flaps og haleror.
På uddannelsen lærer du at gennemgå flyet og undersøge motorer, ror, bremsesystem, landingsstel og hjul. Du får kendskab til de mest almindelige motortyper og lærer at aflæse data fra flyets computer.
Som flytekniker arbejder du omhyggeligt og ofte i et internationalt miljø.
Læs mere:
Som væksthusgartner eller produktionsgartner kan du arbejde med at producere planter indenfor i væksthuse eller udenfor på planteskoler, frilandsgartnerier eller frugtplantager. Du kan arbejde med produktion af alt fra blomster i potter og grønsager til store buske og træer, der skal bruges i haver, parker og skove. Der er mange udfordringer i arbejdet med planteproduktion og du skal have stor viden om de forskellige planter og kan for eksempel arbejde med forædling af planter og produktudvikling.
Du kan også arbejde med kunderådgivning og pasning af planter i plantehandler og havecentre. Her kan du arbejde med markedsføring og salg og du skal vide meget om forskellige planter og deres anvendelse, når du skal rådgive kunder om valg af planter til haven.
Videreuddannelse
Du kan blandt andet videreuddanne dig til jordbrugsteknolog, have- og parkingeniør eller skov- og landskabsingeniør.
Uddannelsen til produktionsgartner eller væksthusgartner tager 3 år og 5 til 11 mdr. Læs mere på www.jordbrugetsuddannelser.dk
Læs om uddannelsen her på UG.dk og her
Læs mere om uddannelsen her på UG.dk
Som Handelselev lærer du at handle og sælge. Handelsuddannelsen handler om salg til kunder – også e-handel og globale digitale markedspladser.
Du bliver uddannet i danske og internationale handelsvirksomheder. I dit uddannelsesforløb kan du vælge mellem forskellige retninger: Salg, Indkøb, Logistik eller Digital handel B2B.
Men handel handler også om mennesker. Du lærer derfor om kommunikation og om at finde gode og kreative løsninger – alene og sammen med dine kolleger.
Handelsuddannelsen varer fra 3-4 år. Du kan også tage Handelsuddannelsen med eux. Handelsuddannelsen findes på skoler rundt i Danmark.
En Handelsuddannelse giver gode karrieremuligheder og mange muligheder for videreuddannelse.
Her kan du læse mere her:
Handelsuddannelsen – Uddannelsesnævnet (uddannelsesnaevnet.dk)
Terminal- og lagerarbejde passer til dig, der er serviceminded, har ordenssans, kan lide effektivitet og som er god til at samarbejde. Som lageroperatør håndterer du gods, der ankommer til lagre eller terminaler. Det er bl.a. dit arbejde at kontrollere, at alt stemmer, og at det er den rette mængde varer, der er modtaget.
Link: http://transportuddannelser.dk/uddannelser/uddannelserne/lageroperatoer/
Som landmand arbejder du med naturen, enten med husdyr eller med jorden. Fælles er, at du fremstiller fødevarer til hele verden. Fødevarer hvor kvaliteten skal være i top uanset om der er tale om økologiske eller konventionelle produkter.
Det moderne landbrug er en arbejdsplads med stor kontakt til andre medarbejdere på gården, leverandører og håndværkere, her er både menneskelige og faglige kompetencer en del af hverdagen med stor variation af opgaver. Der er opgaver både inde og ude, så naturen er en vigtig medspiller i din hverdag ligesom økologi og bæredygtighed er centralt i hverdagen.
Landbrugsuddannelsen har en direkte overbygning som Produktionsleder og Agrarøkonom, men også mulighed for en Jordbrugsteknologuddannelse.
Landbrugsuddannelsen tager 3 år og 5 til 11 mdr.
Læs mere på www.jordbrugetsuddannelser.dk
Tænder du på teknik, mekanik, elektronik og store maskiner – så er landbrugsmaskinmekaniker lige noget for dig. Som landbrugsmaskinmekaniker vil du være et stort og eftertragtet talent, der har muligheder for job i både lokale og store internationale virksomheder. En landbrugsmaskinmekaniker reparerer og vedligeholder landbrugets maskiner og er med til at sikre at høsten kommer i hus. På uddannelsen lærer du alt om motorer, hydraulik, elektronik, kølesystemer, transmission og meget mere. Du skal også selv kunne fremstille dele og reservedele.
Se mere her: www.mekudd.dk
Synes du, det lyder spændende at arbejde i en lufthavn? Kunne du tænke dig at være en del af det team, der sørger for, at flyene er lastet korrekt, og at flyvepladsen er vedligeholdt? Så skulle du overveje at blive lufthavnsoperatør.
Link: http://transportuddannelser.dk/uddannelser/uddannelserne/lufthavnsoperatoer/
Læs mere om uddannelsen her på UG.dk og her
Uddannelsen som pædagogisk assistent er for dig, der har lyst til en aktiv hverdag, hvor du er nærværende og engageret i andre mennesker. Du kan arbejde med både børn, unge og voksne, som du motiverer og støtter i deres trivsel og udvikling. Du får ansvaret for at organisere, planlægge og udføre aktiviteter sammen med målgruppen, så du både bruger og får en masse energi.
Link til: https://sosu.dk/uddannelser/paedagogisk-assistent/
Interesserer du dig for motorer, teknik og det maritime område, så er uddannelsen som skibsmontør helt sikkert noget for dig. På uddannelsen lærer du at vedligeholde motorer, kraner og andet mekanisk udstyr til skibe.
Hvad laver en skibsmontør?
Som skibsmontør kan du både arbejde på land og til søs. Dine arbejdsopgaver kan foregå på et værft, hvor du bygger, reparerer og vedligeholder skibe. Du kan også arbejde ombord på et skib, hvor du er med til at sikre, at skibets motor fungerer optimalt, ligesom du vil kunne udføre service- og vedligeholdsopgaver.
Videreuddannelse
Hvis du har lyst til at læse videre, kan du fx tage en uddannelse som maskinmester eller diplomingeniør, som byder på masser af spændende muligheder inden for den maritime industri
Læs mere om uddannelsen her på UG.dk
Stenhuggeren kløver, hugger og tilpasser sten efter tegninger og modeller. Som stenhugger får du et arbejde, der både er meget traditionsrigt og samtidig stiller krav til nytænkning og kreativitet.
Hjemmeside: https://gørnoget.nu/uddannelser/stenhugger/
Som tandklinikassistentelev er du en vigtig hjælp i tandlægens arbejde med patienterne.
På skolen lærer du at tilrettelægge dit arbejde på tandklinikken og at assistere tandlægen. En vigtig del af arbejdet er at tage imod patienter, gøre klar til behandling og efterfølgende rengøre tandklinikkens instrumenter. Du lærer at gøre de forskellige instrumenter og materialer klar til tandlægen og at tage røntgenbilleder. Du lærer også at skrive journal, skrive regninger, bestille materialer og at indkalde patienter til undersøgelse. Og ikke mindst at passe klinikkens telefon.
Tandklinikassistentuddannelsen giver en grundlæggende viden om pasning af tænder og tandkød. Du får viden om, hvordan man rengør tænder og forebygger tandsygdomme – så du kan fortælle patienterne, hvordan de bedst passer deres tænder og undgår tandsygdomme.
Tandklinikassistentuddannelsen varer 3½ år.
En tandklinikassistentuddannelse giver gode karrieremuligheder og mulighed for videreuddannelse.
Du kan læse mere her:
Tandklinikassistent – Uddannelsesnævnet (uddannelsesnaevnet.dk)
En teknisk designer tegner og konstruerer alt lige fra sodavandsautomater til større byggerier.
På uddannelsen lærer du at bruge forskellige computerprogrammer til konstruktion og dokumentation. Du lærer også at udføre tekniske illustrationer til fx markedsføringsopgaver, tilbudsmateriale og brugervejledninger.
Som teknisk designer arbejder du sammen med bl.a. arkitekter og ingeniører.
Læs mere:
https://hands-on.dk/uddannelser/teknisk-designer/
Læs mere om uddannelsen her på UG.dk
Som værktøjsmager laver du de værktøjer, der sidder i maskiner, som fremstiller ting i metal eller plastik, fx dele til mobiltelefoner.
På uddannelsen lærer du at tegne genstande på computeren og programmere maskinen til at udføre arbejdet. Du lærer også om forskellige materialer.
Som værktøjsmager skal du være meget omhyggelig. Et angivet mål skal overholdes på brøkdele af en millimeter.
Læs mere:
https://hands-on.dk/uddannelser/vaerktoejsmager/
Ny Kongensgade 15, 1. Sal
1472 København K
SkillsDenmark, SkillsStafetten, Skillslandsholdet, DM i Skills og WorldSkills Denmark er registrerede varemærker