DM skal ikke til Randers

Kommunalbestyrelsen i Randers Kommune har på et møde i slutningen af september set sig nødsaget til at takke nej til at være vært for DM i Skills. Dermed er der opstået en åbning i kalenderen for DM i Skills i 2024

SkillsDenmark og Randers Kommune har siden 2020 haft en god dialog om at placere DM i Skills i 2024 i Randers Kommune. Parterne har drøftet muligheden for at indrette et stort udstillingsområde ved siden af Randers Storcenter.

Men kommunalbestyrelsen i Randers Kommune har på et møde i slutningen af september set sig nødsaget til at takke nej til at være vært for DM i Skills. Dermed er der opstået en åbning i kalenderen for DM i Skills i 2024

”Skills er netop en mulighed for unge dygtige håndværkere for at vise, hvad de kan, og det er korrekt, at vi har afsøgt muligheden for at være vært for Skills i 2024. I den sammenhæng har vi også arbejdet med at finde den nødvendige finansiering. Det har ikke været muligt”, siger Jesper Kaas Schmidt, kommunaldirektør i Randers Kommune.

Randers Kommune og SkillsDenmark har haft gode og konstruktive drøftelser om værtskabet af DM i Skills, og de klargjorte tegninger og planer ligger nu i skuffen og kan eventuelt tages op igen på et senere tidspunkt.

”Vi vil gerne til Randers, hvor vi ikke har holdt DM i Skills før, og derfor håber jeg, at vi kan genoptage dialogen engang i fremtiden. Vi har i hvert fald et godt koncept klar til dem, som vi kan tage frem og gennemføre, hvis det skulle blive aktuelt på et senere tidspunkt”, siger Simon Neergaard-Holm, direktør i SkillsDenmark.

Den nye situation betyder, at der pludselig er opstået en åbning for andre interesserede byer i 2024. SkillsDenmark går nu i gang med at finde en anden værtskommune for DM i Skills i 2024.

”Vi har fuld forståelse for, at Randers er nødt til at takke nej til at være værter og er nødt til at prioritere deres ressourcer. Men efter mere end 2 års forberedelser giver det selvfølgelig også nogle udfordringer for os. Vi går nu i dialog med andre potentielt interesserede områder, og så håber jeg, at vi inden længe kan offentliggøre en anden fantastisk placering af DM i 2024”, siger Simon Neergaard-Holm.

Læs mere om, hvad det vil sige at være vært for DM i Skills her: https://skillsdenmark.dk/kommuner/