”Jeg er her for at blive klogere som workshopmanager”

Kenny Bech Bruun skal være workshopmanager for flisemurerne til EuroSkills 2025

Det var ikke kun flotte medaljer og fine resultater, der kom med hjem fra EuroSkills i gdansk. 24 danskere var med i polen som kommende workshopmanagers. De deltog i euroskills 2023 med det formål at få ny læring med hjem inden EuroSkills 2025 i herning.

Kenny bech bruun er en af de kommende workshopmanagers, der var med i polen. Han skal være workshopmanager for konkurrencen for flisemurer i Herning i 2025.

– Som workshopmanager har du ansvaret for, at al praktikken fungerer, som det skal på konkurrenceområdet. I herning får jeg fx ansvaret for, at alle materialer er de rigtige, at alt er på plads og klar, før konkurrencen går i gang, ligesom strøm, vand og stikkontakter er, hvor det skal være, fortæller kenny bech bruun, mens han nysgerrigt iagttager konkurrenceområdet for flisemurere i gdansk.

Kenny er på ingen måder uerfaren inden for skillskonkurrencer. Nærmest tværtimod, men han er ny i rollen som workshopmanager.

– Jeg ved, hvordan det er at være konkurrencedeltager. Jeg har jo vundet DM i skills tre år i træk og deltaget i worldskills i 2022. Det er en god erfaring at ha’ med, men det er jo ikke det samme som at være workshopmanager, så jeg er her for at blive klogere, siger kenny bech bruun.

Læringsophold i gdansk
i alt 24 kommende workshopmanagers var med fra Danmark for at suge erfaring til sig forud for euroSkills 2025 i Herning.

– Man kan sige at vores kommende workshopmanagers var inviteret på læringsophold i gdansk, fortæller kasper bøgelund, sektormanager i euroskills 2025 herning.

 – Vi havde inviteret gruppen af workshopmanagers med til polen, for at de med egne øjne kunne se, hvordan en euroskills-konkurrence fungerer indefra samt blive klogere på deres egen rolle som workshopmanagers. En dygtig workshopmanager er både fagligt kompetent, struktureret og organiseret, en slags sjakbajs, siger kasper bøgelund.

EuroSkills 2025 I/S var meget tilfredse med læringsudbyttet i Polen.

– Det var en kæmpegevinst at invitere kommende workshopmanagers med til gdansk. Alle fik en stor mængde viden med hjem. Det var guld værd, siger kasper bøgelunds

Hvad er en workshopmanager?

Forud for fx et EuroSkills udpeges der en workshopmanager for hvert konkurrencefag. Workshopmanageren har ansvaret for alt praktikken på konkurrenceområdet; både opbygningen, driften og nedtagningen af de enkelte konkurrenceområder. Alle workshopmanagers er faglærte inden for deres konkurrencefag.