Til forældre

DM i Skills

DM i Skills giver de unge chancen for at vise deres talenter. Det er desuden med til at skærpe deres faglige niveau og vise omverdenen – især grundskoleelever – erhvervsuddannelsernes mangeartede og spændende muligheder.

Sideløbende med Danmarksmesterskabet afholdes der en stafet for alle 8. klasser i Danmark. Holdene udtages på forhånd på den lokale erhvervsskole eller på egen grundskole. Tanken med denne konkurrence er at gøre de besøgende grundskoleelever til aktive deltagere i stedet for passive modtagere. I grundskolens 9.- og 10.klasser vil der også være opmærksomhed på Skills i forbindelse med emnet Uddannelse & Job.

DM i Skills er åben for alle interesserede, og der er gratis adgang.

 

Introduktionskurser

Alle 8. klasses elever skal på introduktionskurser på ungdomsuddannelserne. Besøgene skal hjælpe de unge til at træffe det rigtige valg af ungdomsuddannelse— på et kvalificeret grundlag.

Det første besøg er for de fleste den berømte Skills Stafet introduktionsdag.

I løbet af dagen introduceres eleverne til erhvervsuddannelsessystemet og fagretningerne. De unge bliver vist rundt på den skole, der besøges—og så er der Skills Stafet konkurrencer, hvor eleverne dyster om adgang til finalen ved danmarksmesterskaberne i håndværk—DM i Skills der foregår i Messe C i Fredericia fra den 4. – 6. februar 2021.

Som supplement til Skillsstafet introdagen besøger alle 8. klasses elever i foråret en lokal erhvervsskole i 1-4 dage. Her ser de, hvad man laver på de enkelte fag, og de prøver at lave de opgaver, som en EUD elev arbejder med i dagligdagen.

 

Tal uddannelsevalg med dit barn

Dit Barns Fremtid har lavet en folder samt en masse materiale til forældre, som kan hjælpe i samtalen om uddannelsesvalget. Du kan se mere HER.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin