Sådan håndterer SkillsDenmark coronavirus situationen

SkillsDenmark arbejder målrettet på at tilpasse aktiviteter og events til den aktuelle coronavirus situation i Danmark. Situationen er uforudsigelig og ændrer sig løbende, og derfor kan status på Skills-konkurrencerne også ændre sig løbende. Denne side opdateres, så den hele tiden har den nyeste information.

Med udgangspunkt i den nuværende situation, hvor alle dele af samfundet arbejder på at indrette sig sundhedsmæssigt forsvarligt, er den aktuelle status (per 21. september) på SkillsDenmarks aktiviteter:

DM i Skills – Aflyst

Danmarksmesterskaberne i en lang række håndværks-, service- og industrifag, der efter planen skulle gennemføres i Fredericia i februar 2021, aflyses på grund af corona-situationen.

”Det er med meget et meget tungt hjerte, at vi må træffe denne beslutning. Men tiden er desværre ikke til den slags kæmpe-events, og vores første prioritet er naturligvis sikkerheden for både deltagere og publikum. Derfor bliver vi nødt til at aflyse DM i år. Men vi kommer stærkt tilbage allerede i 2022, siger Jesper Juul Sørensen, formand for SkillsDenmark.

DM i Skills i Fredericia i 2021 arrangeres i fællesskab af SkillsDenmark, Fredericia Kommune og Trekantsområdet Danmark. De tre parter vil nu starte en dialog om mulighederne for at bringe danmarksmesterskaberne tilbage til Fredericia på et senere tidspunkt.

EuroSkills 2020 – gennemføres

Danmark sender vores Skills-landshold til Graz, Østrig for at deltage i EuroSkills 2020 den 06.-10. januar. EuroSkills er udsat fra september 2020 til januar 2021. SkillsDenmark planlægger at sende landsholdet med en række dygtige unge talenter til Østrig med alle de restriktioner, der skal være på plads i form af tests, hygiejne mm. Danmarks deltagelse er dog afhængig af Udenrigsministeriets rejsevejledning og den lokale lovgivning i Østrig til januar.

Skills Stafet Finale – aflyst

SkillsDenmark står sammen med UU-centre og erhvervsskoler hvert år for en lang række lokale Skills-arrangementer på landets erhvervsskoler, der afsluttes med en finale på årets DM. På grund af corona-situationen er den landsdækkende finale ved DM i Skills aflyst. Det afgøres lokalt, om de lokale Skills Stafetter gennemføres.

Efterskole Skills – gennemføres

SkillsDenmark besøger i løbet af efteråret 30+ efterskoler, der bruger en dag på at lave skills-opgaver og snakke om erhvervsuddannelser. Alle efterskoler gennemfører skills-besøget ved at implementere retningslinjer om afspritning af materialer mm. Finalen i Efterskole Skills er fortsat på programmet.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Sådan håndterer SkillsDenmark coronavirus situationen.LÆS MERE
+