Sådan håndterer SkillsDenmark coronavirus situationen

SkillsDenmark arbejder målrettet på at tilpasse aktiviteter og events til den aktuelle coronavirus situation i Danmark. Situationen er uforudsigelig og ændrer sig løbende, og derfor kan status på Skills-konkurrencerne også ændre sig løbende. Denne side opdateres, så den hele tiden har den nyeste information.

Med udgangspunkt i den nuværende situation, hvor alle dele af samfundet arbejder på at indrette sig sundhedsmæssigt forsvarligt, er den aktuelle status (per 3.. november 2020) på SkillsDenmarks aktiviteter:

DM i Skills – Aflyst

Danmarksmesterskaberne i en lang række håndværks-, service- og industrifag, der efter planen skulle gennemføres i Fredericia i februar 2021, aflyses på grund af corona-situationen.

”Det er med meget et meget tungt hjerte, at vi må træffe denne beslutning. Men tiden er desværre ikke til den slags kæmpe-events, og vores første prioritet er naturligvis sikkerheden for både deltagere og publikum. Derfor bliver vi nødt til at aflyse DM i år. Men vi kommer stærkt tilbage allerede i 2022, siger Jesper Juul Sørensen, formand for SkillsDenmark.

DM i Skills i Fredericia i 2021 arrangeres i fællesskab af SkillsDenmark, Fredericia Kommune og Trekantsområdet Danmark. De tre parter vil nu starte en dialog om mulighederne for at bringe danmarksmesterskaberne tilbage til Fredericia på et senere tidspunkt.

WorldSkills – Flyttes et år

Organisationen bag WorldSkills – verdensmesterskaberne i Skills – har i dag besluttet at rykke de to kommende WorldSkills med et år på grund af usikkerhed om Corona-situationen i 2021. Det betyder, at WorldSkills i Shanghai flyttes fra 2021 til 2022 og WorldSkills i Lyon i 2023 flyttes til 2024.

SkillsDenmark bakker op om beslutningen og har tidligere taget den principielle beslutning, at vi først kan sende landsholdet til internationale konkurrencer, når alle deltagere og officials kan vaccineres.

EuroSkills 2020 – Aflyst

Det danske landshold i Skills-konkurrencerne har meldt afbud til europamesterskaberne i Østrig til januar. EuroSkills 2020 finder sted i Graz, Østrig den 6.-10. januar, men det bliver uden dansk deltagelse.

15 danske talenter i en lang række fag var udtaget til at repræsentere Danmark ved EuroSkills 2020. Europamesterskaberne er en gang blevet udskudt fra september 2020 til januar 2021 på grund af Corona-pandemien i håbet om en forbedring af situationen. Men desværre er der ikke udsigt til en væsentlig ændring i hverken smitterisiko eller rejserestriktioner, og derfor har SkillsDenmarks bestyrelse nu besluttet at afmelde det danske landsholds deltagelse.

”Det er en ærgerlig beslutning, vi har været nødt til at træffe, men der er ikke andet at gøre. Lige nu er risikoen for smitte for stor, og der er ikke udsigt til, at det er væsentligt anderledes til januar. Tiden er ikke til at deltage i store internationale begivenheder, og sikkerheden for vores deltagere, dommere og trænere er første prioritet for os,” siger formand for SkillsDenmark, Jesper Juul Sørensen.

Han peger samtidig på, at Udenrigsministeriet aktuelt fraråder alle ikke-nødvendige rejser til Østrig, ligesom det anbefales, at man går i karantæne ved hjemkomst.

Skills Stafet Finale – aflyst

SkillsDenmark står sammen med UU-centre og erhvervsskoler hvert år for en lang række lokale Skills-arrangementer på landets erhvervsskoler, der afsluttes med en finale på årets DM. På grund af corona-situationen er den landsdækkende finale ved DM i Skills aflyst. Det afgøres lokalt, om de lokale Skills Stafetter gennemføres.

Efterskole Skills – udsat fra januar indtil videre

SkillsDenmark besøger i løbet af efteråret 30+ efterskoler, der bruger en dag på at lave skills-opgaver og snakke om erhvervsuddannelser. Alle efterskoler gennemfører skills-besøget ved at implementere retningslinjer om afspritning af materialer mm. Størstedelen af Efterskole Skills blev gennemført i løbet af efteråret, men de resterende besøg i januar 2021 er udsat til et tidspunkt, hvor situationen tillader det.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Sådan håndterer SkillsDenmark coronavirus situationen.LÆS MERE
+