WorldSkills-konkurrence kommer til Danmark

Der bliver kamp til stregen, når verdens mest talentfulde unge autolakerere skal konkurrere om at blive verdensmester. Glæd dig til College 360 i Silkeborg slår dørene op for WorldSkills Competition 2022 in Car Painting. Alle er velkommen.

WorldSkills 2017 autolakerer

Danmark skal være vært ved verdensmesterskabet for unge i autolakering til oktober. 16 unge deltagere fra hele verden, heraf en dansker, Casper Bjørn Christensen, vil fra den 18.-21. oktober 2022 konkurrere om at blive kåret som verdens bedste autolakerer.

– Vi glæder os til at samle de dygtigste unge fra hele verden og vise, hvad de kan. Det bliver mega-spændende, og en enestående mulighed for at opleve en WorldSkills konkurrence på dansk jord, siger Jens Søndergaard Hansen, chefkonsulent Technical Delegate WorldSkills and WorldSkills Europe.

Alle er velkommen til at kigge forbi i løbet af de fire dage i efterårsferien, hvor verdensmesterskabet finder sted.

WorldSkills 2022 – special edition
WorldSkills 2022 er en ”special edition” med konkurrencer rundt om i hele verden heraf altså en på College 360 i Silkeborg. Og det er ikke et tilfælde. College 360 er internationalt anerkendt for sin autolakerer-uddannelse, og huser måske verdens bedste erhvervsuddannelse inden for netop autolakering.

WorldSkills 2022 skulle have været afholdt i Shanghai som ét samlet event, men pga. corona-situationen i Kina, bliver verdensmesterskabet nu afholdt i 15 forskellige lande.
På verdensplan deltager over 1000 unge mennesker fra mere end 58 forskellige regioner og lande, og der konkurreres inden for 61 forskellige fag. Danmark stiller op med unge konkurrencedeltagere i 8 konkurrencer og dommere i 9 konkurrencer.

Følg med i forberedelserne af WorldSkills på dansk jord her på siden og læs mere om konkurrencerne inden for de mange andre fag på www.worldSkills.org