”WorldSkills er den ultimative stresstest”

Flere faglige udvalg deltager i WorldSkills i Lyon. Et af dem er Metalsindustriens (MI)

Erling Jensen og Signe Tychsen Philip henter insiration til formidling af konkurrencer i Lyon.

Metalindustriens faglige udvalg (MI) deltager i WorldSkills i Lyon – først og fremmet for at bakke op om de 9 unge konkurrencedeltagere fra metalfagene – men også for at hente inspiration til formidling af fag og konkurrencer fremadrettet.

Signe Tychsen Philip, næstformand i MI og vicedirektør i Dansk Industri og Erling Jensen, medlem af MI og faglig sekretær hos Dansk Metal er til WorldSkills i Lyon. Her bakker de op om deltagerne og samler input til formidling af metalindustriens konkurrencer.

”Der er flere gode grunde til, at det er vigtigt, vi er stærkt til stede til WorldSkills. Vi bakker op om vores 9 unge konkurrencedeltagere, hvoraf flere også skal deltage i EuroSkills 2025 i Herning. Vi udvider vores faglige perspektiver, og vi bliver klogere på formidlingen af vores uddannelser og konkurrencer. WorldSkills er én stor stresstest”, siger Signe Tychsen Philip.

Det faglige udvalg er stolte af de danske konkurrencedeltagere – særligt de unge fagatleters evne til at tænke selvstændigt.

”Sammenlignet med andre lande er de danske konkurrencedeltagere fagligt stærke i bredden, de er dygtige til at arbejde selvstændigt, og så er de omstillingsparate. Derfor klarer vores unge sig typisk godt i konkurrencer, hvor der er elementer af overraskelser undervejs”, siger Signe Tychsen Philip.

Fokus på formidling
Formidling af uddannelser og konkurrencer har høj prioritet i Metalindustriens faglige udvalg.

”Metalindustriens fag er ikke så visuelle og nemme at vise frem, som mange andre fag. Derfor skal vi blive bedre til at formidle helt konkret, hvad vores konkurrencer går ud på og optimere, så publikum, og særligt andre unge, forstår, hvad det er, konkurrencedeltagerne producerer. Hvad kan komponenterne bruges til?  Er de fx til en vindmølle?”, siger Erling Jensen.

”Vi gør os mange overvejelser om, hvordan vi kan styrke formidlingen. Skal vi  fx have en kommentator, der forklarer publikum, hvad vores konkurrencedeltagere laver, hvilke del-elementer de producerer og til hvad, hvad der særligt udfordrende, og hvad man præcis dyster om. Det ville være et stort fremskridt både for WorldSkills, EuroSkills og DM i Skills”, siger Signe Tychsen Philip.