Stor interesse for digital konkurrenceplatform

12 nye fag har takket ja til at anvende CIS under DM i Skills 2023 – og forberedelserne er i fuld gang.

Ved DM i Skills 2022 testede 6 fag den digitale konkurrenceplatform, CIS. Det var en stor succes. Nu er 12 nye fag i gang med forberedelserne, så de kan anvende CIS under DM i Skills i Fredericia.

Kasper Bøgelund projektkonsulent i SkillsDenmark, hjælper de nye fag i gang med brugen af CIS. Kasper er også erfaren Skills Competion Manager for møbelsnedkerne til WorldSkills og har årelang erfaring med brugen af CIS.

”Vi er glade for at så mange nye fag vil benytte CIS i 2023. CIS gør det langt lettere for dommerne at indtaste og styre bedømmelserne under konkurrencerne – og efterfølgende kan fagene bruge de indtastede data tilanalyser og feedback til deltagerne, siger Kasper Bøgelund.

Det kræver lidt af de nye fag at overgå til CIS.

”Ja, som nyt fag på CIS skal man være indstillet på at lave nye beskrivelser af konkurrencen og indordne sig de internationale bedømmelseskriterier. Men det er anstrengelserne værd, forsikrer Kasper Bøgelund, der rådgiver fagene.

Hvordan bruger man CIS
Helt lavpraktisk får dommerne udleveret en tablet – sponsoreret af Samsung – , hvorfra CIS-systemet tilgås. CIS-platformen indeholder blandt andet regneark til dommernes point- og karaktergivning, fagets opgavebeskrivelse, information om alle deltagere og dommere mm.
Under konkurrencerne registrerer dommerne løbende alle deltageres point og karakterer digitalt – og alle data gemmes.

”Og det letter håndteringen og den endelige udregning af alle point og karakterer betragteligt, siger Kasper Bøgelund.

Feedback redskab
Der er store potentialer i CIS både for dommere, deltagere og de enkelte fag. CIS-platformen gemmer nemlig ikke kun data til brug under DM. Der registreres også vigtig information om deltagernes kompetencer, der kan bruges fremadrettet.

”CIS er ikke alene en fremragende måde at styre bedømmelserne på. Når DM er slut, kan trænere trække analyser ud af CIS, der viser, hvor konkurrencedeltageren har været særligt dygtig, og hvor der er skal trænes mere. CIS er et uhyre vigtigt feedback-redskab”, fortæller Kasper Bøgelund.

Erfaringer fra WorldSkills og EuroSkills viser, at de lande, der har forstået at bruge CIS ved deres nationale konkurrencer og videre under træningen af konkurrencedeltagerene, er dem, der får de bedste placeringer på podiet.

Samsung leverer tablets til CIS
Igen i år er Samsung samarbejdspartner og udlåner nye tablets til alle fag, der skal bruge CIS-systemet. Det gør Samsung blandt andet for at bakke op talentudvikling og teknisk innovation.