SOSU kickstarter DM i Skills

SOSU-faget kickstarter DM med en landstræningsdag for alle konkurrencedeltagere og trænere.

Foto: Her ses de ti konkurrencedeltagere i SOSU-faget til DM i Skills 2024, foto venligst udlånt af FOA.

De kommende DM i Skills-deltagere og deres trænere var denne uge samlet i Horsens til SOSU-fagets landstræningsdag. Landstræningsdagen består af en række forskellige elementer, der alle har til formål at klæde deltagere og trænere bedst muligt på til DM i Skills.

– Man kan sige landstræningsdagen ”kickstarter” DM i SOSU-Skills. Vores ti konkurrencedeltagere og alle trænerne møder hinanden for første gang, der bliver holdt workshops, og der bliver talt en masse om tips og tricks til træning. SkillsDenmark bidrager med oplæg om træning både den faglige og den mentale og om pressehåndtering, og deltagerne prøver deres tøj. Det er en travl dag, som alle glæder sig til og får en masse ud af, siger fortæller Marie Heyn, der er uddannelseskonsulent i SEVU – Sekretariat for erhvervsrettede velfærdsuddannelser.

Konkurrenceopgaven offentliggøres
Et særligt spændende element på dagen er offentliggørelsen af konkurrenceopgaven til DM i SOSU-Skills.

– Deltagerne er naturligvis særligt spændte på at se konkurrenceopgaven til DM, som de får udleveret på dagen. I år består konkurrenceopgaverne både af individuelle konkurrencer, en enkelt konkurrence i par og to ukendte konkurrencer. Det er første gang vi kombinerer konkurrencen på denne måde. Konkurrencerne skydes i gang med små stationskonkurrencer, hvor anvendelsen af forskellige former for velfærdsteknologier er i fokus – blandt andet spiserobotter, VR-briller og pilleknusere.

– Vi glæder os alle sammen til konkurrencerne til DM i Skills, siger Marie Heyn.