Skills statuetten videre til Hjørring

Ved afslutningsceremonien for DM i Skills 2024 blev statuetten, der markerer værtsskabet for DM i Skills, overdraget fra Roskilde til Hjørring Kommune, der i 2026 er værtsby.

Overdragelsen af værtskabet for DM i Skills blev officielt markeret ved afslutningsceremonien for DM i Skills 2024 i Roskilde. Her fik 1. viceborgmester i Hjørring Kommune, Per Møller, overdraget Skills statuetten på scenen af Roskildes borgmester, Tomas Breddam, som har passet godt på den. Per Møller har fået det ærefulde job at fragte den trygt og godt til Hjørring, hvor den nu skal bo frem til april 2026, hvor Hjørring er værtsby for DM i Skills.

Statuetten har efterhånden været vidt omkring i Danmark. Men det er første gang, den er rejst så langt nordpå. Per Møller glæder sig på vegne af hele Nordjylland over, at Hjørring bliver næste stop:

”Det er vigtigt for hele Nordjylland, at flere får øjnene op for de erhvervsfaglige uddannelser, og at virksomhederne har en tro på, at det er godt sted at investere, da arbejdskraften også vil være til rådighed i fremtiden. At vi læner os frem i det her stærke samarbejde og det, som Skills kan, er ikke kun vigtigt for Hjørring Kommune, men også for hele Nordjylland,” siger han.

Per Møller har endnu ikke besluttet sig for, hvor statuetten skal stå, men han vil arbejde for, at den kommer til at stå et sted, hvor den vil blive set af mange:

”Når vi ser statuetten, skal vi blive mindet om, hvad det er, vi arbejder for. Nemlig at få flere unge mennesker til at tage en erhvervsfaglig uddannelse, og at vores virksomheder kan rekruttere faglig stærk og kompetent arbejdskraft. Jeg kunne sagtens forestille mig, at den kommer til at stå ved byrådsalen. Det er et sted, hvor mange kommunale medarbejdere og gæster i huset kommer forbi. Men det er også der, demokratiet lever, og det er jo et demokrati, der står bag beslutningen om at investere i Skills i 2026 med et ønske om at løfte i flok og skabe et stærkt fællesskab. Vi skal nok passe godt på statuetten. Og vi er bare hamrende stolte over, at DM i Skills kommer til toppen af Danmark,” siger han.