Præsentation af landsholdsdeltagerne

De unge talenter glæder sig til at komme af sted til WorldSkills - tjek ud hvem de er

Landsholdsdeltagerne er klar til WorldSkills, og nu glæder de sig til at komme i gang med konkurrencerne, møde konkurrenterne og vise, hvad de kan.


De unge talenter skal konkurrere i fagene: Karrosseritekniker, industritekniker, tømrer, bygningsmaler, flisemurer, autolakering, murer og entreprenør-maskinmekaniker.

Se hvem de er, og hvornår de skal i aktion:

 

Navn: Sander Hem Münchow
Deltager i WorldSkills 2022: 10.-15. oktober, Tyskland, Leonberg
Fag: Industritekniker
Skole: Metalcollege Aalborg
Læreplads: Nymann Teknik

– Det bliver fedt at prøve kræfter med de andre. Jeg glæder mig helt vildt til konkurrencen, og til at snakke med de andre deltagere og høre hvilke maskiner de kører med til daglig. Og så er jeg selvfølgelig spændt på, om jeg lige er heldig, siger Sander Hem Munchow, der går i skole på Tech College og er i lære hos Nymann Teknik.

Navn: Nicklas Veber Stryhn
Deltager i WorldSkills 2022:
11.-14. oktober, Schweiz, Basel
Fag:
Tømrer
Skole:
Celf Nykøbing
Læreplads: 
Mester Madsen, Bårse.

– Jeg er rigtig, rigtig spændt og tør ikke sætte forventningerne for højt. Men jeg glæder mig til hele oplevelsen og håber på en opgave, hvor der skal tegnes meget op. Det er jeg nemlig stærk i, siger Nicklas Veber Stryhn, der netop er udlært hos Mester Madsen A/S og går i skole på CELF i Nykøbing Falster.

Navn: Andreas Christensen
Deltager i WorldSkills 2022: 18.-21 oktober, Schweiz, Bern
Fag: Karosseritekniker
Skole: College360
Læreplads: Indkilde Auto (udlært 2020)

Da jeg var med til DM i Skills, havde jeg slet ikke regnet med at gå videre til WorldSkills. Jeg er spændt, og det ville da være fedt med en podieplads, men jeg ved jo godt, at de 12 andre konkurrencedeltagere er megadygtige, siger Andreas Christensen, der er udlært hos Indkilde Auto.

Navn: Casper Bjørn Christensen
Deltager i WorldSkills 2022: 18.-21. oktober, Danmark, Silkeborg
Fag: Autolakerer
Skole: College360
Læreplads: MJ Autolak

-Jeg synes, det er vildt at få lov til at komme til WorldSkills, og så glæder jeg mig til at se, hvad de andre kan. Selve opgaven er jeg lidt nervøs og spændt på – man aner jo ikke, hvad niveauet er, siger Casper Bjørn Christensen, der går i skole på College 360 i Silkeborg og bliver udlært hos Michael Jørgensen dette efterår.

Navn: Jasmin Vejnø Halling
Deltager i WorldSkills 2022: 3.-6. november, Italien, Bolzano
Fag: Bygningsmaler
Skole: EUC Sjælland (Udlært dec. 21)
Læreplads: Poul Pedersen og Søn.

– Jeg er spændt på, hvor meget man kan presse sig selv og på at se materialerne, tapet og lak og den slags. Jeg glæder mig også til at se selve opgaven. Det bliver helt sikkert en stor oplevelse, siger Jasmin Vejnø Halling, der er udlært hos Poul Pedersen & søn.

Navn: Kenny Bech Bruun
Deltager i WorldSkills 2022: 3.-6. november, Italien, Bolzano
Fag: Flisemurer
Skole: Rybners (Udlært sept. 21)
Læreplads: JacobiByg

Det bliver godt endelig at komme af sted. Jeg har vundet DM i Skills tre gange og skulle have været med til EuroSkills i 2020, men det blev jo aflyst pga corona. Så nu glæder jeg mig til at skulle til en international konkurrence og finde ud af, hvem der er den bedste, siger Kenny Bech Bruun, der er udlært hos Hus til tiden murereliten.

Navn: Gry Astrup
Deltager i WorldSkills 2022: 24.-26. november, Østrig, Salzburg
Fag: Murer
Skole: Herningsholm
Læreplads: Murerfirmaet Glenn Østergaard.

-Jeg forventer, WorldSkills bliver en kæmpestor oplevelse og en stor faglig udfordring. Jeg glæder mig til at se, hvad de andre kan, og så har østrigske mursten helt andre mål end danske, så jeg træner virkelig meget i disse måneder, siger Gry Astrup Hansen, der er i lære hos murerfirmaet Glenn Østergaard og går i skole på Herningsholm.

Navn: Jan Aggerholm Andersen
Deltager i WorldSkills 2022: 24.-26. november, Østrig, Salzburg
Fag: Entreprenørmaskin-mekaniker
Skole: HEG
Læreplads: Zeppelin Danmark.

– Jeg er lidt nervøs for opgaverne, og spændt på at se de maskiner jeg skal arbejde med, dem kender jeg ikke, – så jeg satser ikke på noget, men går da efter en god placering, siger Jan Aggerholm Andersen, der er i lære hos Zeppelin Danmark og går i skole på Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser.

Pension Danmark er sponsor for landsholdet

Pension Danmark er sponsor for Skillslandsholdet, hvilket er en uvurderlig støtte for udsendelsen af de unge til WorldSkills 2022.

– Vores støtte til skills-landsholdet giver rigtig god mening for os af flere årsager. PensionDanmark er en af landets største bygherrer, og fagligt dygtige håndværkere er en forudsætning for at vi kan bygge bæredygtigt i den høje kvalitet, som vi ønsker. I andre brancher er dygtige faglærte kokke, tjenere, rengøringsassistenter vigtige brikker for at bibeholde Danmark som attraktiv turistdestination og hermed for den fremtidige velstand. Endelig er hele den grønne omstilling et meget vigtigt fokuspunkt for PensionDanmark, og den kan kun ske, hvis vi har tilstrækkeligt mange faglærte håndværkere inden for de grønne erhverv til at rejse vindmøller og udbygge den elektriske infrastruktur mv.  Derfor bakker vi op om Skills-landsholdet, der er en vigtig ambassadør for hele det faglærte arbejdsmarked, siger administrerende direktør i PensionDanmark Torben Möger Pedersen.

WorldSkills 2022 – Special Edition

WorldSkills 2022 skulle have været afholdt i Shanghai som ét samlet event, men pga. corona-situationen i Kina, bliver verdensmesterskabet nu afholdt som en ”special edition” i 15 forskellige lande blandt andet i Danmark på College 360 i Silkeborg.
På verdensplan deltager over 1000 unge mennesker fra mere end 58 forskellige regioner og lande, og der konkurreres inden for 61 forskellige fag. Danmark stiller op med unge konkurrencedeltagere i 8 fag og dommere i 9 fag.

Læs mere om WorldSkills 2022 SE