Oplev Worldskills Car Painting - for første gang på dansk jord

WorldSkills 2022 Car Painting kommer til Silkeborg i uge 42, og du kan se med – måske for første og eneste gang i Danmark.

Foto: College 360 i Silkeborg er klar til at modtage WorldSkillsdeltagere, dommere og gæster fra hele verden.

I efterårsferien afholder WorldSkills et af sine verdensmesterskaber for unge lærlinge og faglærte på dansk jord. Det er i sig selv lidt af en sensation og bliver med garanti et VM med internationalt ”swung”, når 15 unge talentfulde autolakerere fra hele verden jagter medaljer.

-Vi er superstolte over at byde velkommen til WorldSkills på College 360 i Silkeborg og glæder os meget til at tage imod publikum, alle deltagerne, deres coaches og dommere fra hele verden. De unge konkurrencedeltagere er de absolut dygtigste i verden inden for deres fag, og det er en af grundene til, at det er noget helt særligt at huse en WorldSkills-konkurrence, siger Simon Neergaard-Holm, direktør i SkillsDenmark, der er værter ved mesterskabet.

Deltagere fra hele verden – også fra Danmark
Der bliver i sandhed tale om et internationalt event, når WorldSkills-konkurrencen officielt skydes i gang. Konkurrencedeltagerne kommer fra 15 forskellige nationer blandt andet fra Canada, Australien, Sydafrika, Korea, Indien og Spanien. Men vi har også en dansk deltager, Casper Bjørn Christensen, hvem der naturligvis vil blive hold ekstra godt øje med under konkurrencen. Og Casper glæder sig til at komme i gang.

-Jeg synes, det er vildt at deltage i et WorldSkills og glæder mig til at se, hvad de andre kan. Selve opgaven er jeg lidt nervøs og spændt på – man aner jo ikke, hvad niveauet er, siger Casper Bjørn Christensen, der selv går i skole på College 360 i Silkeborg.

Store oplevelser for konkurrencedeltagerne
Lak og biler er i fokus – også forud for konkurrencedagene, hvor de unge blandt andet inviteres på Jyllandsringen til en highspeed tur, og mandag holdes åbningsceremonien på Gubsø Garage, hvor der bliver mulighed for at opleve eksklusive “classic cars”.

Aktiviteter for alle på College 360
College 360 åbner dørene for publikum og gæster, når Worldskills Car Painting går i gang. Alle er velkommen til at kigge forbi, heppe på vores danske deltager og måske selv prøve kræfter med autolakeringens svære kunst i en topmoderne simulator. Der er også mulighed for at deltage i en række andre aktiviteter på skolen under overskriften: Leg med fagene.
College 360 huser en af Europas mest moderne afdelinger for autolakering, og de unge VM-deltagere kan følges på helt tæt hold alle fire konkurrencedage.

Festlig kåring af verdens bedste autolakerer v. Silkeborgs borgmester
Det er også muligt at opleve kåringen af verdens bedste autolakerer og medaljeoverrækkelserne. Fejringen er åben for alle og foregår på College 360 lørdag den 22. oktober kl. 16.30, hvor blandt andre Silkeborgs borgmester, Helle Gade, holder tale, hylder den nye verdensmester og uddeler medaljer.

Konkurrencedeltagerne fra de 15 nationer er:

Hazza Almansouri, De Forende Emirater, Isabella Turrise, Australien, Dorien Lozeau, Canada, Johannes Brandl, Tyskland, Casper Bjørn Christensen, Danmark, Manuel Pérez, Spanien, Anna-Sofia Tiainen, Finland, Victor Berthelier, Frankrig, Prakash Shamar, Indien, Koki Miyano, Japan, Jongyun Kim, Korea, Weerayut Sripangmon, Thailand, Yong-Jun Qui, Taiwan, Craig Kennedy, England, Kagiso Sila, Sydafrika.