Made in Denmark – nye medaljer til danske mestre

Lærlinge fra Grundfos producerer flotte, nye medaljer til vindere af DM i Skills

Foto: Grundfos. 

Når de nykårede danmarksmestre løber på scenen til DM i Skills 2023, får de flotte, individuelt forarbejdede og dansk producerede medaljer om halsen. Og så er de nye medaljer tilmed produceret af lærlinge – til lærlinge.

Michael Boas, næstformand i SkillsDenmark og chefkonsulent i DI er initiativtager til de nye medaljer.

– Da det gik op for os, at vi skulle finde en afløser fra vores hidtidige statuetter, kom vi hurtigt frem til, at vi skulle have produceret en rigtig flot medalje til vores DM i Skills vindere, fortæller Michael Boas.

En henvendelse til det faglige udvalg for metalindustrien resulterede i en aftale med Grundfos, der straks greb opgaven.

– Processen omkring medaljerne er et konkret eksempel på, at dansk metalindustri uddanner dygtige faglærte og er konkurrencedygtige, når det kommer til både pris og kvalitet og ikke mindst den nyeste teknologi, siger Michael Boas.

3d-printede medaljer
Prototyperne til medaljerne er under udvikling i Grundfos’ erhvervsuddannelsesafdeling, hvor alle lærlinge starter i Grundfos. Her undervises lærlingene i alt det grundlæggende inden for deres fagområde, før de sluses ud i de forskellige afdelinger i Grundfos.

– Det er en fantastisk mulighed at få lov til at producere DM-medaljer. Det kunne vi slet ikke sige nej til. Grundfos har været aktive i forbindelse med DM i Skills i mange år, og vi bakker 100 % op om danmarksmesterskabet, der giver så meget mening ift. fokus på flere dygtige faglærte, siger Jesper Kvistgaard, CSR manager hos Grundfos og med ansvar for alle lærlinge og elever og fortsætter:

– Og så er medaljeopgaven er en fed opgave for vores lærlinge. Der har været mange faggrupper ind over udviklingen af prototypen. Vores tekniske designer-lærlinge har været kreative i den indledende proces, og siden har vi 3d-printet et par prototyper, hvor både industritekniker- og værktøjsmager-lærlinge har været ansvarlige.

Lærlingene er meget begejstrede for opgaven og drømmer om at en Grundfos lærling en dag skal have en af dem om halsen ved et DM i Skills. Konkret bliver prototyperne til medaljerne 3d-printet i stål på den ene side og individuelt forarbejdet med symboler for de enkelte fag på den anden side.