”MiniSkills skaber respekt om de faglige uddannelser”

Høj musik, konkurrencer og sjove, faglige udfordringer mødte 7. klasserne fra Helsingør Kommune, da de ankom til MiniSkills i Helsingørhallen.

Thea og Manilla fra Skorpeskolen var to af de flere hundrede 7. klasseelever, der var til MiniSkills i Helsingør og havde en super god dag.

Høj musik, konkurrencer og sjove, faglige udfordringer mødte 7. klasserne fra Helsingør Kommune, da de ankom til MiniSkills i Helsingørhallen.

Caroline, Maya og Fiona, trænede deres skills som tjenere og dækkede blandt andet et flot bord.

– Det er superhyggligt at være med her i dag, og vi skal prøve en masse forskellige ting, før vi skal hjem sagde pigerne samstemmende.

Lise Storm Nørskov er lærer på Tibberupskolen i Helsingør og deltog i MiniSkills sammen med sine elever. Hun mener, MiniSkills er med til at skabe dialogi klassen om forskellige fagligheder.

– Det er meget forskelligt, hvad eleverne får ud af være med til MiniSkills rent fagligt. Men alle får pirret deres nysgerrighed og finder ud af, at de erhvervsrettede fag har en stor værdi. Nogle af vores elever har meget modstand ift. erhvervsuddannelserne, men MiniSkills skaber både dialog og respekt om de faglige uddannelser, siger Lise Storm Nørskov.

Fakta om MiniSkills
I år er det fjerde gang Helsingør Kommune, i tæt samarbejde med den lokale ungdomsskole, arrangerer MiniSkills.
Ambitionen er, at MiniSkills, gennem workshops, konkurrencer og leg, giver eleverne indsigt i de mange muligheder, der ligger i at vælge en faglært uddannelse.
De spændende workshops og konkurrencer, der møder eleverne er arrangeret af lokale håndværkere og handlende.