Medaljer til Mester Madsen

Mester Madsen er danmarksmester i danmarksmestre ved DM i Skills.

Fra venstre ses: Nicklas Veber Stryhn, Anders Madsen, Frederik Riber

Mester Madsen A/S renoverer ikke kun bevaringsværdige bygninger og sætter spær op. Mester Madsen er også danmarksmester i danmarksmestre ved DM i Skills.

Anders Madsen er en af ejerne bag tømrer- og snedkervirksomheden Mester Madsen A/S. Han husker tydeligt firmaets første danmarksmester til DM i Skills i 2016. Det var Frederik Riber, der vandt DM i Skills som bygningssnedker. Samme år vandt Frederik Riber ydermere en flot bronzemedalje ved EuroSkills i Göteborg. Siden er der blevet kåret ikke mindre end fem tømrer- og bygningssnedker-danmarksmestre i DM i Skills fra Mester Madsen – og det i sig selv er en danmarksrekord.

Brænder for de unge
Anders Madsen lægger ikke skjul på, at han har et blødt punkt for unge mennesker, deres udvikling og uddannelse.

-Jeg indrømmer gerne, at jeg brænder for unge mennesker. Det hænger både sammen med et ansvar for vores lokalområde og et ansvar for at uddanne dygtige snedkere og tømrere. Dem mangler vi jo. Vi mangler kloge hoveder og hænder, og jeg har arbejde til dem, siger Anders Madsen.

Træning til DM gør lærlinge dygtige
Mester Madsen har ikke en færdig opskrift på, hvordan man skaber en ung DM-vinder, men opfordrer andre virksomheder til at give deres lærlinge frihed til at deltage i Skills-konkurrencer.

-Jeg ved ikke, om vi gør noget særligt. Men fra dag 1, siger vores dygtige svende til de nye lærlinge, at de skal yde deres absolut bedste! Vi er alle passionerede omkring vores gode håndværk og sætter barren højt, det smitter af på vores lærlinge. – Og er talentet og viljen der hos en lærling, har de altid vores opbakning til at deltage i konkurrencer. Skillskonkurrencerne gør lærlingene målrettede og fagligt dygtigere. Vi elsker Skills. Det giver god PR og vi fejrer, når vores unge vinder medaljer, siger Anders Madsen.

Konkret foregår samarbejdet og træningen af en ung lærling frem mod et DM i Skills i tæt samarbejde med erhvervsskolen og faglæreren.

– Når vi spotter, at en lærling er interesseret i at deltage i træning til en konkurrence, giver vi dem altid plads frihed til at udvikle sig.

Konkret er det faglæreren og skolen, der står for træningen.

– Erhvervsskolen trækker læsset. Vi har ingen udgifter til træning. Vi skal ”bare” gi’ lærlingen fri, bakke op og motivere dem undervejs, siger Anders Madsen.

Går efter podiet til EuroSkills
Mester Madsen har den dobbelt danmarksmester, Tobias Preilev Hansen, med på Skillslandsholdet i år. Han skal deltage i konkurrencen for bygningssnedkere ved EuroSkills 2023 i Gdansk til september.

– Tobias bruger nok halvdelen af sin arbejdstid på træning her frem mod EuroSkills. Der skal konkurreres på virkelig højt niveau, og det kræver man er meget målrettet – og vi går da efter at få ham på podiet, siger Anders Madsen med et stort smil.

Alle medarbejdere i virksomheden er inviteret med til Gdansk for at heppe på Tobias.

– Vi laver en tur ud af det og kører fem dage til Polen. Det er jo ikke hver dag, vi har mulighed for at have en medarbejder med til EuroSkills. Vi skal ned og heppe på Tobias!

Mester Madsens triumfer

-Bygningssnedker, Frederik Riber, vinder DM i Skills 2016
-Bygningssnedker, Frederik Riber, vinder en bronzemedalje ved Euroskills 2016
-Bygningssnedker, Frederik Riber, vinder DM i Skills 2017
-Bygningssnedker, Frederik Riber, får en flot  7. plads samt medal of excellence ved Worldskills 2017
-Bygningssnedker, Tobias Preilev Hansen, vinder DM i Skills 2020
-Tømrer, Lau Joh Blytt Haubro, vinder DM i Skills 2020
-Bygningssnedker, Tobias Preilev Hansen, vinder DM i Skills 2022
-Tømrer Nicklas Veber Stryhn vinder DM i Skills 2022
-Tømrer Nicklas Veber Stryhn opnår en flot 7. plads ved WorldSkills 2022.

Om Mester Madsen A/S

Mester Madsen A/S er en tømrer- og snedkervirksomhed i Bårse nær Præstø. Anders Madsen startede firmaet alene med en Opel Kadett og en trailer… Det er 20 år siden. I dag er de to ejere, Anders Madsen og Martin Olsen og 47 ansatte, heraf 11 lærlinge. Ca. 40 % af firmaets opgaver foregår på fredede bygninger blandt andet i Københavns centrum og på slotte og herregårde.