Landsholdet er klar til WorldSkills 2022

Det danske Skillslandshold er udtaget og klar til WorldSkills-konkurrencerne i efteråret

Der er medaljer og hæder på spil, når de 8 deltagere på det danske Skillslandshold skal til i WorldSkills 2022. De unge talenter skal konkurrere i fagene: Karrosseritekniker, industritekniker, tømrer, bygningsmaler, flisemurer, autolakering, murer og entreprenør-maskinmekaniker.

Landsholdssamling
At være udtaget til Skillslandsholdet og stå foran deltagelse i et WorldSkills (WS) kræver ikke kun talent, men også benhård træning og engagement. Alle landsholdsdeltagerne har som minimum deltaget i DM i Skills, og flere af dem har også erfaring fra internationale konkurrencer.
Forud for WS står den på individuel træning, men også coaching og teambuilding sammen med resten af landsholdet.
I weekenden var der landsholdssamling i Middelfart, hvor de unge landsholdsdeltagere mødte hinanden for første gang sammen med deres teamledere, Majken Graversen og Nicolai Asmussen. Her var der fokus på at få ”atleterne” frem i de unge håndværkere.

– Det var rart at møde de andre fra landsholdet, også selv om vi ikke skal af sted sammen. Vi fik snakket en masse internt, og delt erfaringer om hvordan vi træner. Det var en god dag, fortæller Sander Hem Münchow, industritekniker og deltager i WorldSkills i Stuttgart i Tyskland.

Træning, træning og træning
Den individuelle træning er intens for landsholdsdeltagerne op til WorldSkills. Gry Astrup er murerlærling og skal konkurrere i Salzburg i Østrig.

– Den står på træning, træning og træning disse måneder… og det er meget anderledes end træning op til et DM, hvor man som murer kender opgaven på forhånd. Til WS, skal jeg arbejde med andre størrelser af sten og en ny type mørtel, og vi får først opgaven udleveret 2 døgn før konkurrencen. Så lige nu træner jeg i at blive klar til det uventede, siger Gry Astrup.

WorldSkills 2022 – special edition
WorldSkills 2022 skulle have været afholdt i Shanghai som ét samlet event, men pga. corona-situationen i Kina, bliver verdensmesterskabet nu afholdt som en ”special edition” i 15 forskellige lande blandt andet i Danmark på College 360 i Silkeborg.
På verdensplan deltager over 1000 unge mennesker fra mere end 58 forskellige regioner og lande, og der konkurreres inden for 61 forskellige fag. Danmark stiller op med unge konkurrencedeltagere i 8 fag og dommere i 9 fag.

Pension Danmark er sponsor for landsholdet
Pension Danmark er sponsor for Skillslandsholdet, hvilket er en uvurderlig støtte for udsendelsen af de unge til WorldSkills 2022.

– Vores støtte til skills-landsholdet giver rigtig god mening for os af flere årsager. PensionDanmark er en af landets største bygherrer, og fagligt dygtige håndværkere er en forudsætning for at vi kan bygge bæredygtigt i den høje kvalitet, som vi ønsker. I andre brancher er dygtige faglærte kokke, tjenere, rengøringsassistenter vigtige brikker for at bibeholde Danmark som attraktiv turistdestination og hermed for den fremtidige velstand. Endelig er hele den grønne omstilling et meget vigtigt fokuspunkt for PensionDanmark, og den kan kun ske, hvis vi har tilstrækkeligt mange faglærte håndværkere inden for de grønne erhverv til at rejse vindmøller og udbygge den elektriske infrastruktur mv.  Derfor bakker vi op om Skills-landsholdet, der er en vigtig ambassadør for hele det faglærte arbejdsmarked, siger administrerende direktør i PensionDanmark Torben Möger Pedersen.

Skillslandsholdet 2022

Navn: Gry Astrup
Deltager i WorldSkills 2022: 24.-26. november, Østrig, Salzburg
Fag: Murer
Skole: Herningsholm
Læreplads: Murerfirmaet Glenn Østergaard.
Læs mere hos WorldSkills

Navn: Andreas Christensen
Deltager i WorldSkills 2022: 18.-21 oktober, Schweiz, Bern
Fag: Karosseritekniker
Skole: College360
Læreplads: Inkilde Auto (udlært 2020)
Læs mere hos WorldSkills

Navn: Nicklas Stryhn
Deltager i WorldSkills 2022: 11.-14. oktober, Schweiz, Basel
Fag: Tømrer
Skole: Celf Nykøbing
Læreplads: Mester Madsen, Bårse.
Læs mere hos WorldSkills

Navn: Kenny Bech Bruun
Deltager i WorldSkills 2022: 3.-6. november, Italien, Bolzano
Fag: Flisemurer
Skole: Rybners (Udlært sept. 21)
Læreplads: JacobiByg
Læs mere hos WorldSkills

Navn: Jan Aggerholm Andersen
Deltager i WorldSkills 2022: 24.-26. november, Østrig Salzburg
Fag: Ent. Mekaniker
Skole: HEG
Læreplads: Zeppelin Danmark.
Læs mere hos WorldSkills

Navn: Sander Hem Münchow
Deltager i WorldSkills 2022: 10.-15. oktober, Tyskland, Stuttgart, Leonberg
Fag: Industritekniker
Skole: Metalcollege Aalborg
Læreplads: Nymann Teknik
Læs mere hos WorldSkills

Navn: Jasmin Vejnø Halling
Deltager i WorldSkills 2022: 3.-6. november, Italien, Bolzano
Fag: Bygningsmaler
Skole: EUC Sjælland (Udlært dec. 21)
Læreplads: Poul Pedersen og Søn.
Læs mere hos WorldSkills

Navn: Casper Bjørn Christensen
Deltager i WorldSkills 2022: 18.-21. oktober, Danmark, Silkeborg
Fag: Autolakerer
Skole: College360
Læreplads: MJ Autolak
Læs mere hos WorldSkills