LærepladsSkills

Lærlinge og virksomheder finder hinanden

Virksomheder og lærlinge bliver matchet på LærepladsSkills

Et af de nye initiativer ved dette års DM i Skills var LærepladsSkills. Målet var at matche virksomheder og lærlinge – og det lykkedes.

LærepladsSkills er et nyt tiltag, der blev afholdt for første gang ved DM i Skills i Høng. Idéen er et arrangement, der skaber kontakt mellem virksomheder og lærlinge – og i kølvandet, måske kan være med til at få underskrevet nogle lærlingekontrakter. Og det lykkedes i Høng.

– Vi er meget tilfredse med den første runde LærepladsSkills. Både elever og virksomheder var engagerede og ivrige efter at tale sammen, og efterfølgende er der faktisk blevet underskrevet flere nye lærlingeaftaler. Det er rigtig positivt, siger Christian Corlin, chefkonsulent i SkillsDenmark og ansvarlig for LærepladsSkills.

Virksomhederne stillede op på et særligt eventområde ”LærepladsSkills”, hvor de kort præsenterede deres virksomhed og fortalte om mulighederne for kommende lærlinge. Derefter var der ”speed-dating” mellem virksomheder og indbudte GF2-elever ved caféborde.

Murermester fik en ny lærling
Murermester Simon Nielsen, var med på LærepladsSkills, og han fik hele to aftaler om praktik med hjem.

– Vi kom i kontakt med to unge GF2-elever, der var interesseret i at komme i en uges praktik hos min makker og mig. Og i går indgik vi så en lærlingeaftale med den ene af dem. Vi har desværre kun plads til en lærling. Nu skal han lige bestå grundforløbsprøven, så skal han i gang. Det er rigtig godt. Vi stiller gerne op til LærepladsSkills en anden gang, fortæller murermester Simon Nielsen.

Unibio deltager gerne igen
Virksomheden Unibio, deltog også i LærepladsSkills, og det gør de gerne igen. UniBio er en udviklings- og produktionsvirksomhed, der udvinder proteiner ud af gas, der blandt andet anvendes som fodertilskud til dyr, og til den produktion er der brug for dygtige procesoperatører.

– Vi hoppede med på LærepladsSkills med kort varsel. Vi syntes, det lød som en god mulighed ift. at få nye lærlinge i tale, og vi har tilmed fået gode kontakter på erhvervsskolerne, siger Camilla G., der er elevansvarlig i Unibio.

LærepladsSkills blev en succes
Efterfølgende har UniBio modtaget 6 ansøgninger fra procesoperatørelever, der søger praktikplads.

– Og vi har netop indgået aftale med en af dem, som begynder her hos os på mandag, det er rigtig godt. Vi deltager gerne en anden gang, siger Allan Vedel Andersen, teamleder for produktion og elever i UniBio.

Fakta:
I år matchede LærepladsSkills virksomheder og lærlinge inden for tre fag: Murer-, elektriker- og procesoperatør.