Korea og Frankrig vinder guld ved WorldSkills - VM i autolakering

Der er kåret ikke mindre end to guldmedaljevindere ved WorldSkills SE 2022 Car Painting i Silkeborg. De to nye verdensmestre er Jongyun Kim fra Korea og Victor Berthelier fra Frankrig. Bronzemedaljen gik til Craig Kennedy fra Storbritannien.

En festlig aften med medaljeoverrækkelser på College 360 i Silkeborg blev afslutningen på en fire dage lang WorldSkills konkurrence i autolakering.

13 konkurrencedeltagere fra hele verden – herunder en dansker – har ugen igennem jagtet de eftertragtede medaljer. Ud over guld- og bronzemedaljer blev der også uddelt Medallions for Excellence.

Vores danske Skills-Landsholdsdeltager, Casper Bjørn Christensen, endte på en flot 11. plads og er nu, udover at være danmarks bedste unge autolakerer, også den 11. bedste i verden.

”Det har været enormt spændende og en kæmpe oplevelse at være med til et WorldSkills”, siger Casper Bjørn Christensen.

Medaljerne gik til:

Guld: Jongyun Kim, Korea

Guld: Victor Berthelier, Frankrig

Bronze: Craig Kennedy, Storbritannien

Medallion for Excellence: Johannes Brandl, Tyskland

Medallion for Excellence: Dorien Lozeau, Canada

Medallion for Excellence: Isabella Turrise, Australien

Det Danske Skillslandshold fortsætter kampen for medaljer ved konkurrencer over hele Europa. Næste disciplin er maler og flisemurer ved verdensmesterskaberne i Bolzano, Italien 3.-6. november.

Fakta om WorldSkills 2022 - special edition

WorldSkills 2022 er en ”special edition” med konkurrencer rundt om i hele verden heraf en på College 360 i Silkeborg. På verdensplan deltager over 1000 unge mennesker fra mere end 58 forskellige regioner og lande, og der konkurreres inden for 61 forskellige fag i 15 forskellige lande. Danmark stiller op med unge konkurrencedeltagere i 8 konkurrencer og dommere i 9 konkurrencer.