Kom til DM i Skills

Alle er velkommen, når DM i Skills 2022 åbner dørene den 28.-30. april i Høng.

Tømrerkonkurrencen ved DM i Skills. Foto: Per Daugaard.

Der er tre fantastiske dage i vente. Benhårde konkurrencer og en lang række publikumsvenlige events løber af stablen, når DM i Skills åbner den 28. april i Høng, Kalundborg. Alle er velkommen, og det er gratis at komme ind.
Publikum kan glæde sig til en flot åbningsceremoni med prominente gæster, finalen i Skills Stafet, prøv, mærk og føl et fag,uddeling af arbejdsmiljøpris og ikke mindst selve konkurrencerne, – hvor Danmarks dygtigste talenter vil vise deres ypperste skills inden for håndværk, industri og service. 

Åbning torsdag kl. 9.00
Teltdugen slås til side og den festlige åbningsceremoni går i gang torsdag den 28. april kl. 9.00. Her vil blandt andre Søren Heisel, formanden for SkillsDenmark og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil byde velkommen til alle deltagere og gæster. Umiddelbart efter åbningen går alle konkurrencerne i gang ude på fagenes stande.

”Vi glæder os meget til at byde deltagere og gæster velkommen i Høng. Det er fantastisk at være tilbage efter to år med corona nedlukninger. DM i Skills er årets højdepunkt for alle på erhvervsuddannelserne, og det er ikke kun her de aller bedste dyster om medaljer – men også en fejring af alle unge faglærte og lærlinge. DM i Skills er tre dages fest til ære for fremtidens dygtige faglærte i Danmark”, siger formand for SkillsDenmark Søren Heisel.

Rekord mange fag i år
I år deltager 49 konkurrencefag og 22 demonstrationsfag ved DM i Skills. Det er rekord mange og vidner om en fortsat stigende interesse for mesterskabet. De nye fag, der skal konkurrere for første gang i 2022 er: Vejgodstransport, rengøringstekniker, serviceassistent med speciale i virksomheds-service, serviceassistent med speciale i hospitals-service og procesoperatør.

“Vi er stolte over at have så mange nye fag med i år. Den 28. april åbner vi dørene for det største DM nogensinde. Vi har et stort behov for at sætte fokus på erhvervsuddannelserne, så flere unge får øjnene op for de muligheder en faglært karriere giver – og samtidig sikre, at erhvervslivet også kan få kvalificerede medarbejdere i fremtiden”, siger Michael Boas, næstformand i SkillsDenmark.

Se hele listen med fag der deltager i DM i Skills 2022 her:
https://skillsdenmark.dk/fag2022

Kåring af danmarksmestre lørdag
Efter tre intense konkurrencedage udløses spændingen lørdag kl. 14. Her kåres og hyldes de 49 nye danmarksmestre ved en flot præmieoverrækkelse og afslutningsceremoni på den store scene.

“Det er et stort øjeblik, når vi kårer de nye danmarksmestre. De unge talenter har knoklet i månedsvis for at nå deres mål, og det kulminerer, når de står på scenen med medaljerne om halsen. Det går lige i hjertet på selv de mest hardcore. Det er bare et stort øjeblik, som vi er stolte over at være værter ved”, siger Simon Neergaard-Holm, direktør i SkillsDenmark.

Se det fulde program og oversigtskort over DM i Skills 2022 her:
https://skillsdenmark.dk/wp-content/uploads/Program-DM-i-Skills-2022.pdf

Få mere praktisk info om parkering og transport her:
https://igotskills.dk/dm-i-skills/praktisk