Karosseritekniker fra Skillslandsholdet modtager A. P. Møller Fondens rejselegat

Michael Bolvig Hansen, nyudlært karosseritekniker fra Kastrup, modtager A. P. Møller Fondens rejselegat på 100.000 kroner til dygtiggørelse i udlandet.

Michael Bolvig Hansen modtog det flotte legat på Københavns Rådhus af Håndværkerforeningens direktør, Christoffer Susé (th.) Fotograf: Håndværkerforeningen

Det var en tydeligt stolt og glad Michael Bolvig Hansen, der modtog A. P. Møller Fondens rejselegat ved Håndværkerforeningen Københavns årlige medaljeuddeling på Københavns Rådhus den 7. maj.
H.M. Dronning Margrethe var til stede ved højtideligheden og lykønskede de unge medalje- og legatmodtagere.

– Det er er en stor drøm, der går i opfyldelse, og jeg er megaglad og stolt. Legatet gør, at jeg nu kan komme af sted til Australien og arbejde og blive endnu dygtigere til mit fag, end jeg er i dag. Det bliver superfedt – jeg glæder mig helt vildt til at skulle af sted og lære en masse nyt både fagligt og som person, siger Michael Bolvig Hansen.

Michael Bolvig Hansen vandt guld til DM i Skills 2023, og deltog som en del af danske Skillslandshold, Skills Team Denmark, i EuroSkills 2023 i Polen, hvor han vandt en bronzemedalje. Michael Bolvig Hansen er udlært hos Semler Mobility, Amager og har gået på College 360 i Silkeborg.

Direktør i Håndværkerforeningen København, Christoffer Susé, er altid glad for at formidle legater til unge håndværkere, der ønsker at rejse ud i verden og lære nyt.

– Det har altid været en del af håndværkets DNA at rejse ud i verden for at lære, og lære fra sig. Og derfor er vi altid glade for at være med til at uddele legater til unge, der har mod på at rejse ud og dygtiggøre sig og hente ny viden med hjem. Det skaber udvikling, ikke kun for den enkelte, men også for fagene, siger Christoffer Susé, direktør i Håndværkerforeningen København.

I SkillsDenmark er man meget stolte af, at en fagatlet fra Skillslandsholdet modtager så flot en anerkendelse.

– Vi er meget stolte og glade på Michael Bolvig Hansens vegne. Modtagelsen af det fornemme rejselegat viser, hvordan man som vinder af DM i Skills og siden deltager på Skillslandsholdet og bronzevinder til EuroSkills kan blive motiveret til at drive sit faglige virke endnu længere. Nu kan Michael realisere muligheden for at rejse ud i verden og blive endnu dygtigere. Det glæder vi os over i SkillsDenmark, siger Simon Neergaard-Holm, direktør i SkillsDenmark.

Michael Bolvig Hansen forventer at rejse til Sydney i Australien i februar 2025 og opholde sig i landet i mindst 1 år.