Henrik Kjeldsen er direktør for EuroSkills 2025

Henrik Kjeldsen skal være direktør for EuroSkills 2025 I/S, der er selskabet bag Skills-europamesterskaberne i Herning i 2025.

Henrik Kjeldsen (43) er ny direktør i EuroSkills 2025

Henrik Kjeldsen kommer fra en stilling som erhvervs- og borgerservicechef i Herning Kommune og har som sådan allerede været en del af delegationen, der sikrede eventet til Danmark.

Den nye direktør har en baggrund som tidligere direktør for reklamebureauet Konceptas med fokus på digital markedsføring, projektleder i Erhvervsråd Herning og næstformand i Visit Herning.

”Jeg er meget glad for tilliden og glæder mig utroligt meget til at komme i gang. Vi har to formål i EuroSkills 2025 – det ene er at skabe de bedste europamesterskaber nogensinde, og det andet er at skabe stolthed og begejstring for erhvervsuddannelserne, så flere unge får øjnene op for de muligheder en erhvervsuddannelse giver. Og hvis vi skal lykkes med det, så skal vi løfte i flok på tværs af uddannelsesinstitutioner, organisationer og virksomheder. Så det første jeg vil kaste mig over, er at komme ud og besøge så mange som muligt, der har en interessere i at få flere faglærte i Danmark, siger Henrik Kjeldsen.

Direktøren er den første ansatte i et sekretariat, der hen imod 2025 får et tre-cifret millionbudget. EuroSkills sekretariatet skal arrangere en af de største begivenheder i Danmark i mange år, når 700 deltagere fra 39 lande kommer til Herning for at dyste i mere end 40 fag foran 100.000 tilskuere.

”Det er en stor glæde, at vi nu kan præsentere direktøren for EuroSkills. Det bliver hurtigt 2025 og vi er allerede i gang med at lægge planer og tale med interessenter. Derfor er jeg glad for, at vi kan byde Henrik velkommen. Han har de helt rigtige kvalifikationer og god erfaring med både opgaverne og det at opbygge en organisation fra bunden, siger formand for EuroSkills 2025, Poul Nyrup Rasmussen.