Guldpulje skal sikre medaljer til EuroSkills 2025

Tømrermester Th.P. Stillinges Fond har afsat op til 1,5 millioner kroner til en særlig guldpulje som de danske deltagere ved næste års EuroSkills i Herning kan søge.

Der var eninghed om at Guldpuljen bliver til stor gavn for konkurrencedaltagerne, da Per VangeKjær (tv.) fra fondens bestyrelse offentligjorde nyheden til Simon Neergaard-Holm (th)., direktør i Skillsdenmark.

Tømrermester Th.P. Stillinges Fond har afsat op til 1,5 millioner kroner til en særlig guldpulje som de danske deltagere ved næste års EuroSkills i Herning kan søge. Fonden kan støtte både internationale og nationale træningsaktiviteter, og målet er at sikre danske medaljer på hjemmebane.

Ambitionerne er tårnhøje når Danmark næste år er vært for EuroSkills. Det store arrangement løber af stablen i Herning i september 2025, og der ventes 600 deltagere fra 38 lande samt op mod 80.000 besøgende.

Stillinges Fond, der administreres af Håndværkerforeningen København, deler ambitionerne. Derfor har fondens bestyrelse afsat op til 1,5 millioner kroner i en såkaldt Guldpulje som de danske deltagere inden for håndværksfagene kan søge.

”I Stillinges Fond og Håndværkerforeningen deler vi ambitionen om at få de danske deltagere på medaljeskamlen ved næste års EuroSkills. Derfor har fondens bestyrelse afsat 1,5 millioner kroner til det vi kalder Guldpuljen. Den skal sikre at de danske deltagere i EuroSkills 2025 får de bedst mulige forudsætninger for at vinde guld i deres fag,” fortæller Per Vangekjær fra fondens bestyrelse.

Skal støtte deltagernes træning
Guldpuljen er etableret i tæt samarbejde med SkillsDenmark og det danske Skillslandshold, og helt konkret kan de danske deltagere søge midler hos Stillinges Fond til at deltage i andre landes nationale Skills-konkurrencer, til praktikophold i Danmark eller udlandet og til at deltage i træningscamps i Danmark.

Fondens bestyrelse vurderer sammen med SkillsDenmark og Skills-landsholdets træner, at det er dér vi kan gøre den allerstørste forskel.

”For de danske fagatleter på Skillslandsholdet er det afgørende vigtig træning, at komme ud og deltage i andre landes konkurrencer og camps, før EuroSkills i Herning. Praktisk konkurrenceerfaring gør hele forskellen og kan i sidste ende være med til at afgøre, om man får en medalje med hjem,” siger Simon Neergaard-Holm, direktør i SkillsDenmark.

 

Puljen er åbnet
De faglige udvalg er allerede i fuld gang med at udvælge deres konkurrencedeltager til næste års EuroSkills. Derfor åbner Stillinges Fond for ansøgninger til Guldpuljen den 1. juni 2024. Puljen er åben indtil foråret 2025.

”Stillinges Fond ønsker at støtte de danske deltagere i EuroSkills 2025 så de får de bedst mulige forudsætninger for at vinde guld i deres fag. Fonden ønsker at støtten skal sikre at konkurrencedeltagernes muligheder for at vinde medalje forbedres mærkbart. Så vi glæder os til at se ansøgninger fra konkurrencedeltagerne,” siger Per Vangekjær. 

Yderligere info
Stillinges Fond; adm. direktør Christoffer Susé, tlf. 4079 0989

SkillsDenmark; direktør Simon Neergaard-Holm, tlf. 2987 5546