Godt kæmpet af alle

EuroSkills 2023

Det danske skillslandshold har netop afsluttet konkurrencerne ved euroSkills i gdansk.

Tre intense konkurrencedage, der har krævet alt af de danske fagatleter er fløjtet af. Og der var stor lettelse og glæde blandt deltagerne.

– Jeg er så mega-glad og pavestol over mig selv. Jeg har gjort alt, hvad jeg kunne. Jeg har fulgt min plan og gået mod strømmen ift. hvad de andre gjorde, hvis det var det, jeg skulle. Jeg er så glad, jeg er så glad, gentog en tydeligt lettet amalie druekær Rasmussen, der konkurrerer som tjener til euroskills.

Alle deltagere har kæmpet bravt, og det har været tre krævende dage både fysisk og mentalt

– Det er en enorm oplevelse, det er enormt lærerigt. Det er et halvt år med intens forberedelse. Og så er det tre dage med endnu mere intens… jeg vil næsten sige stress. Kroppen den er helt ødelagt, efter sådan en omgang her, siger frederik brandstrup worm, der konkurrerer som lastvognsmekaniker.

– De danske konkurrencedeltagere har givet alt, hvad de har i sig de seneste tre døgn. Alle har kæmpet. Nu må vi vente i spænding til i morgen aften, hvor det afsløres om deres store indsats resulterer i medaljer. Vi krydser fingre for dem alle sammen, siger Simon neergaard-holm, direktør i skillsdenmark. 

Flot dansk opbakning
den dansk fangruppe har haft en travl eftermiddag. Traditionen tro skulle alle deltagere tiljubles de sidste minutter frem til konkurrencernes afslutning, hvilket krævede gode fans-ben, da konkurrenceområdet er på mere end 50.000 m2.
Lene og leo fra nordjylland er forældre til en af konkurrencedeltagerne og en del af den jublende fanskare.

-Det er en stor oplevelse at være her, og selvfølgelig særligt fordi vores datter, Birgitte, deltager. Og vi har da lidt sommerfugle i maven i forhold til, hvordan det går, siger Lene og leo.

Medaljerne overrækkes lørdag aften
Konkurrencerne er overstået, men spændingen om placeringerne afsløres først lørdag aften ved den store afslutningsceremoni på Polsat arena gdansk, hvor medaljerne overrækkes.
Afslutningsceremonien livestreames blandt andet via link på facebook og her på SkillsDenmarks website.

Program for euroskills 2023

-Den 8. euroSkills-konkurrence afholdes i gdańsk i 2023 fra 5. til 9. september.
-Åbningsceremonien finder sted den 5. september i polsat plus arena gdańsk.
-Konkurrencen varer tre dage, fra 6. til 8. september på Amberexpo gdańsk.
-Afslutningsceremonien finder sted den 9. september kl. 18.-21. i polsat plus arena gdańsk.
læs mere på www.euroskills2023.org