Gymnasiet kan være springbræt til erhvervsuddannelse

Der er mange veje til en erhvervsuddannelse. En af dem kan sagtens være via gymnasiet, hvilket var tilfældet for Julie Victoria Schier Kirkegaard, der i dag var på talerstolen, da GymnasieSkills blev skudt i gang.

”Jeg vil helt klar anbefale jer at uddanne jer inden for jeres hobby. Det har jeg gjort og udviklet mig til et talent inden for den. Hvis man går med en tanke om, at man er vildt god til et eller andet, så prøv det af.” Sådan lød opfordringen fra Julie Victoria Schier Kirkegaard, der i dag stod på scenen foran en masse gymnasieelever, som var mødt op for at deltage i dette års GymnasieSkills.

Formålet med GymnasieSkills er at gøre landets gymnasieelever opmærksom på, hvad erhvervsuddannelserne har at byde på. I år bød GymnasieSkills på smagsprøver på social- og sundhedsassistentuddannelsen samt værktøj- og plastmageruddannelsen, hvor gymnasieeleverne i hold fik lov at teste fagene af.

”Min rejse efter gymnasiet var, at jeg manglede penge og tog en læreplads på et bageri i Aarhus, og så gik det egentligt bare derfra. Og nu står jeg her fire år efter som to gange Danmarksmester inden for bagerfaget og sølvmedaljevinder ved EM i Skills, og det har være den største oplevelse i mit liv,” sigerJulie Victoria Schier Kirkegaard.

Frode Lange Sckerl, som præsterede at bringe en bronzemedalje hjem ved EM i Skill i 2023 inden for møbelsnedkerfaget, er enig med Julie Victoria Schier Kirkegaard i, at man skal uddanne sig efter sin hobby. Da han var færdig med folkeskolen, var han stadig i tvivl om, hvilken vej han skulle gå. Efter 10. klasse søgte han ind på teknisk skole med møbelsnedker som første prioritet og fotograf som anden prioritet, som var fag, han syntes var interessante.

“Jeg kom ind på møbelsnedkeruddannelsen og fandt ud af, at det her var noget, jeg faktisk havde et talent for, og det udviklede sig så til medaljer. Det med at tage gymnasiet som et tillæg til en erhvervsuddannelse, gør, at man får flere kompetencer og gør en stærkere i sit fag,” siger Frode Lange Sckerl.