Flotte placeringer for tømrer og industritekniker ved WorldSkills

Efterårets verdensmesterskaber i en lang række fag – WorldSkills Competition 2022 – er skudt i gang og det danske Skillslandshold har deltaget i både VM for industriteknikere og tømrere. Begge med flotte placeringer til Danmark.

Sander Hem Mûnchow igang med konkurrencen ved WorldSkills CNC Turning 2022

Sander Hem Munchow repræsenterede Danmark ved det netop overståede WorldSkills CNC Turning i Stuttgart. Her blev det til en flot 9. plads ud af 21 deltagere – og en Medalion of Excellence.

”Jeg er meget tilfreds med placeringen – det var virkelig nogle dygtige folk, der har trænet i meget lang tid, som jeg var oppe imod. Men det var fedt at være med. Det er noget andet end DM i Skills, fordi der er meget større, og det er nogle sværere emner, vi arbejder med, siger Sander.

Medalion of Excellence gives til de deltagere, der laver en resultat, der er bedre end gennemsnittet – altså scorer flere point end forventet. Sander er Danmarks bedste unge industritekniker, da han vandt DM i Skills i foråret og nu har han også bevidst, at han kan hamle op med den globale elite og kommer hjem med en medalje i bagagen.

Sander er i lære hos Nymann Teknik og tilknyttet Metalcollege Aalborg.

Sander Hem Mûnchow fik en flot placering og en Medalion og Excellence med hjem fra verdensmesterskaberne i Stuttgart, Tyskland. 

Tømrer kæmpede i Schweiz

Nicklas Weber Stryhn stillede op i verdensmesterskabet for tømrere i Basel i Schweiz, hvor han fik en flot 7. plads i en svær konkurrence.

”Det var en lidt skør oplevelse at være med. Der er mange følelser i spil under konkurrencen, og jeg gik hele tiden fra glæde, når noget lykkedes til frustration, når det ikke gjorde. Det var en svær opgave – niveauet var ok, men omfanget var voldsomt. Vi skulle nå rigtig meget på de fire dage, og der var kun en deltager, der blev helt færdig. Men alt i alt er jeg tilfreds med placeringen. Jeg fik ikke trænet så meget, som jeg godt kunne tænke mig, fordi jeg havde en svendeprøve lige oveni. Men jeg stiller op til DM i 2023 også, fordi jeg er klar på at konkurrere endnu mere, siger Nicklas.

Nicklas er i lære hos Mester Madsen og tilknyttet CELF i Nykøbing.

Nicklas Weber Stryhn fik en flot 7. plads ved WorldSkills Carpentry 2022. 

Fakta om WorldSkills 2022 - special edition

WorldSkills 2022 er en ”special edition” med konkurrencer rundt om i hele verden heraf en på College 360 i Silkeborg. På verdensplan deltager over 1000 unge mennesker fra mere end 58 forskellige regioner og lande, og der konkurreres inden for 61 forskellige fag i 15 forskellige lande. Danmark stiller op med unge konkurrencedeltagere i 8 konkurrencer og dommere i 9 konkurrencer.