FGU sætter aftryk på Roskilde by

FGU-elever fra hele landet har gennem den senere tid bygget bænke i et fælles projekt i forbindelse DM i Skills 2024. I dag blev bænkene overrakt til Roskilde Kommune, så de fremover kan bringe glæde til byen – og ikke mindst stå som et minde om, at Skills har været været forbi.

Kreativitet og gode idéer er der masser af hos landets FGU-elever. Det vidner FGU bænke projektet om, hvor FGU-elever fra hele landet gennem den senere tid har været i gang med at designe og bygge bænke, der til slut skal sættes sammen til én stor bænk. Projektet er specifikt produceret til DM i Skills 2024 og kommer til at stå som et vartegn på, at ”Skills was here”.

Torsdag blev bænkene overdraget til Roskilde Kommune, hvor borgmester Tomas Breddam tog imod gaven.

”Jeg er sikker på, at bænkene kommer til at skabe stor glæde i Roskilde og vil stå som et dejligt minde om det år, hvor vi var værter for DM i Skills. I første omgang vil de blive placeret på Stændertorvet, og senere rykker de permantent ud i Musicon, hvor de passer godt ind i bydelenes kreative miljø, ” sagde Tomas Breddam i forbindelse med overrækkelsen af bænkene.

Bænkene er lavet ud fra samme mål, men materialerne og designet varierer fra bænk til bænk.  Tilsammen udgør de et kreativt kludetæppe, der illustrerer, hvor forskelligt man kan gribe samme opgave an. De er samtidig en fortælling om mangfoldighed, der har til formål at bidrage til byrum, hvor der er plads til, at mennesker mødes.