FGU-elever tryllede med genbrug

Der blev savet, limet, banket og klippet med genbrugsmaterialer, da elever fra den forberedende grunduddannelse (FGU) torsdag eftermiddag kastede sig ud i årets udfordring til FGU Skills 2024, som stod i bæredygtighedens tegn.

Gode samarbejdsevner, kreativitet og gode idéer fyldte teltet, da FGU elever fra hele landet var samlet for at dyste i at bruge deres hænder til dette års FGU Skills.
I år bød konkurrencen på en bunden opgave, hvor der skulle bygges et logo for FGU Skills i genbrugsmaterialer, hvor træ, stof og papir var hovedingredienserne. Det betød også, at eleverne havde mulighed for at forberede sig forud for konkurrencen, hvilket deltagerne fra FGU Vejen havde benyttet sig af:

”Vi har øvet på forhånd. Vi skulle lige have det i hænderne og lære af vores fejl, så vi byggede vores logo i tirsdags på to timer, og i dag havde vi så tre timer til det,” forklarede Lucas, da han sammen med holdkammeraterne Bibi, Lucas og William var på vej hjem efter en lang dag slæbende på deres logo gennem Dyrskuepladsen.
”Det er fedt, for så har man ligesom styr på det, og man ved, hvad man skal,” supplerer Bibi.

I år blev slagets gang på FGU Skills ledet af Ane Cortzen, der med en uddannelse som webdesigner har et skarpt blik for æstetik, og derfor også var oplagt at have i dommerpanelet.

Selvom der er blevet trænet forud for konkurrencen, blev det desværre ikke til en sejr for holdet fra Vejen. Men  det gør ikke så meget, for det har været en god oplevelse at være med:

”Det har være hyggeligt, interessant, men selvfølgelig også lidt stressende. Vi kørte fra Vejen kl. 9.00 i morges, så jeg skal helt sikker sove på vejen hjem,” slutter Bibi.

Det er ikke første gang, der har været et grønt tema ved FGU Skills. Også i 2023, hvor konkurrencen blev afholdt for første gang, blev der jongleret med genbrugsmaterialer.