FGU-elever byggede bæredygtigt

Som noget helt nyt byder DM i Skills i år på et særligt event for FGU-elever. Eleverne kæmpede i deres egen konkurrence i dag og fik både et indblik i erhvervsuddannelserne, og hvordan man som dygtig håndværker spiller en vigtig rolle i forhold til klimaudfordringer og bæredygtighed.

Ingen er i tvivl om, at unge med en erhvervsuddannelse i bagagen er afgørende for at tackle klimaudfordringerne. Og til DM i Skills 2023 var 50 FGU-elever torsdag med til at illustrere, hvordan man kan tænke i bæredygtigt byggeri. De konkurrerede nemlig i at lave produkter af genbrugstræ og genbrugspapir.
Vi fangede en lærer og en lille håndfuld af FGU-eleverne, der var kommet fra hele landet, for at høre, hvad de konkret lavede i konkurrencen, og hvad de fik ud af at være med:

”Vi er i gang med at bygge et bord og to stole, fordi vi skal lave et bartema. Det er meget sjovt at være med og anderledes, end jeg havde forstillet mig.  Jeg tænker, det kun være meget sjovt at blive ved med at bygge i træ og f.eks. uddanne mig til tagdækker.”
Sebastian, FGU Holbæk

”Vi er ved at bygge et insekthotel, og vi er godt med og regner med at være færdig til tiden. Vi har et værksted på skolen, hvor vi arbejder sammen, så vi har øvet hjemmefra.”
Meseret, FGU Skive


”Lige nu bygger jeg skuffer til vores bar-bord, og bagefter skal jeg lave lister i toppen, som skal kunne holde vinglas. Vi har en fredagsbar på skolen og manglede et bar-bord. Jeg tror, det var derfor, vi fik idéen til det,”
Natasja, FGU Midtvest

”Vi er en forholdsvis nystartet uddannelse, da vi kun har eksisteret i tre år. En af vores fornemmeste opgaver er at få de unge mennesker til at vise, hvad de er dygtige til, og det kan vi her”.
Niels Frederiksmose, skoleleder, FGU Midtvest