“Fedt at lykkes sammen”

Verdens Vildeste Brobyggere gav unge lærlinge og studerende en unik erfaring ud i samarbejdets svære kunst.

Verdens Vildeste Brobyggere gav unge lærlinge og studerende en unik erfaring ud i samarbejdets svære kunst. Eventen kulminerede i Fredericia, hvor de tre hold byggede og samlede tre fantastiske broer på én dag.

Magnus Petersen er i lære som kleinsmed i Gentofte og var en del af det hold, der byggede gitterbroen, der vandt dette års Verdens Vildeste Brobyggere (VVB) i Fredericia.

– Det var lærerigt, rigtig udfordrende og sjovt, at være med, fortæller Magnus Petersen, der blandt andet havde bygget de kraftige metalbeslag, der holdt broen.

En af udfordringerne var kommunikationen undervejs mellem de unge håndværkere, ingeniører og arkitekter, der byggede broen.

– Vi var ret tidspressede, og så glemmer man jo, at alle andre ikke nødvendigvis kender de faglige udtryk, man selv bruger, fx navnet på en bestem type skruer eller sådan noget. Men hen ad vejen blev vi bedre til at spørge og udtrykke os mere præcist, og det var fedt at lykkes sammen, siger Magnus.

Nils B. Ebbesen var den unge arkitekt-studerende bag gitterbroen. Og personligt havde han en ret presset uge, da han både forsvarede sit speciale på Aalborg Universitet tirsdag og var med til at vinde Verdens Vildeste Brobyggere om fredagen.

– Jeg er ret vild med broer. Derfor var jeg heller ikke i tvivl om, at jeg gerne ville tegne gitterbroen, da jeg fik buddet – også selv om det lå midt i min specialeskrivning. Det har været nogle hektiske måneder, og et stort koordinationsarbejde, men da vi så vandt, var det bare megafedt, fortælle Nils B. Ebbesen stolt.

SkillsDenmark bidrager til Verdens Vildeste Brobyggere blandt andet i samarbejde med Engel, i form af levering af arbejdstøj til alle de unge deltagere.