En åben dør til Julies drøm

På et hjørne langs Hovedgaden i Høng ligger Skills Butikken. Butikken vil, indtil dørene åbner for DM i Skills i april 2022, være centrum for en masse forskellige aktiviteter. Julie og to af hendes medstuderende tog tidligere på ugen imod besøgende, som ønskede at blive klogere på landmandsuddannelsen.

Julie

Til dagligt er Julie Hvid Dethlefsen i gang med at tage en EUX landmand med kvæg som fagretning. Landmandsuddannelsen skal fungere som hendes springbræt til den uddannelse, som hun ønsker at tage efterfølgende: Dyrlægestudiet på universitetet.

Hun oplever at flere bliver overrasket når de hører, at hun ikke tager på gymnasiet først, for så derefter søger ind på universitetet.

 ”Men det bliver lettere for mig at komme ind på studiet, når jeg har min eksamen fra landmandsuddannelsen i hånden. For dyrlægestudiet vil helst have EUX landmænd. Vi har været ude og prøve tingene og ikke bare siddet og læst i en bog.”  

Det bliver lettere for mig at komme ind på studiet, når jeg har min eksamen fra landmandsuddannelsen i hånden.

JULIE HVID DETHLEFSEN, STUDERENDE PÅ EUX LANDMAND I HØNG

Fordelene for Julie handler også om det sociale ved landmandsuddannelsen. Hun fremhæver det sociale miljø, som noget af det bedste. På trods af Corona-nedlukningen mener hun, at skolen og eleverne har været gode til at bibeholde det gode sammenhold og det har overrasket hende positivt, hvor mange andre kvinder der har valgt uddannelsen. Der er mulighed for at bo på skolen og at mange benytter sig af det, gør ifølge Julie, at der hersker en god efterskolestemning. Det sociale går hånd i hånd med det faglige.  

”Vi tager også et medicinkursus, hvor vi lærer at stikke, håndtere medicin og at aflive dyr. Det er vigtig viden, som man kan bruge senere, hvis man som mig gerne vil læse videre.”

På Facebook du kan følge butikken her og se hvilken uddannelse der bemander butikken hvornår. Det er meget forskellige uddannelser der bemander butikken og du vil ofte møde både studerende og undervisere når du kommer inden for.

Butikkens døre vil være åbne frem til DM i Skills, som kommer til Høng d. 28.-30. april 2022.

I løbet af maj kan du blandt andre møde mekanikeruddannelsen og køkkenuddannelsen.