DM i Skills kommer til Roskilde i 2024

Roskilde bliver værtsby for det store årlige Danmarksmesterskab for erhvervsuddannelserne i april 2024.

Fra venstre: Søren Heisel, formand for Skillsdenmark, Tomas Breddam, borgmester i Roskilde kommune og Michael Boas Pedersen, næstformand i SkillsDenmark

OBS - DM i Skills 2024 afholdes på Dyrskuepladsen

Denne nyhed er publiceret ifbm. at aftalen om Roskilde som værtsby blev indgået – det er siden blevet besluttet at afholde DM i Skills på Dyrskuepladsen istedet for Musicon. Stadig fra den 18. – 20. april. 

Læs mere her: https://skillsdenmark.dk/nyheder/roskilde-vil-holde-festival-for-erhvervsuddannelserne/

En enig kommunalbestyrelse glæder sig til at byde DM i Skills velkommen og vil samle kommuner, region og erhvervsliv for at sætte ekstra fokus på de mange spændende erhvervsuddannelser området udbyder.

Roskilde er Region Sjælland største uddannelsesby og kan med DM i Skills sætte øget opmærksomhed på erhvervsuddannelser, inddragelse af uddannelsesinstitutionerne, skoler og erhvervsliv og ikke mindst de unge uddannelsessøgende.

” Det er med stor begejstring, at vi byder DM i Skills velkommen til Roskilde. Der er så mange muligheder i erhvervsuddannelserne – om man brænder for at gøre det ypperste som bager, blomsterdekoratør eller brolægger, så er der potentiale for et forrygende arbejdsliv. Jeg glæder mig til sammen med SkillsDenmark og uddannelser og erhvervsliv i Roskilde til at skabe et brag af en event i Roskilde,” siger borgmester Tomas Breddam.

DM i Skills 2024 kommer til at foregå 18.- 20. april ved Roskilde Kongrescenter og i bydelen Musicon – samt en række festivaltelte, der opstilles for at få plads til det store mesterskab. SkillsDenmark er begejstret over at besøge Roskilde for første gang nogensinde.

”Vi glæder os enormt meget til at afholde DM i Skills i Roskilde. Roskilde Kommune har et stærkt fokus på erhvervsuddannelser, og sammen kommer vi til at gøre DM i Skills til regionens top-begivenhed i 2024. DM i Skills er både en festlig konkurrence for landets største talenter, men også en mulighed for Roskilde og andre af regionens kommuner for at præsentere unge mennesker for de mange muligheder erhvervsuddannelserne tilbyder,” siger formand for SkillsDenmark, Søren Heisel.

Selvom DM i Skills varer tre dage, kommer samarbejdet mellem SkillsDenmark og Roskilde Kommune til at strække sig over mere end et år. Danmarksmesterskabet indeholder nemlig også en indsats overfor folkeskoleklasser i hele landet og Region Sjælland.

”Afholdelsen af DM i Skills i Roskilde bliver kulminationen på en længerevarende indsats for at sætte fokus på erhvervsuddannelser. SkillsDenmark samarbejder med kommunerne og regionen om at udarbejde undervisningsmateriale, tilbyde rollemodeller til klassebesøg og skabe lokale optakt-events. Og vi ser frem til at gøre en stærk indsat sammen med Roskilde Kommune for at styrke erhvervsuddannelserne i området, siger næstformand i SkillsDenmark, Michael Boas Pedersen.”