DM i Skills for autolakerere skudt i gang

Autolakererne er allerede i gang med første del af DM i Skills 2024.

Konkurrencedeltagerne er (fra venstre): Jonas, Tobias, Sofie, Zina, Yazmin, Christian, Jakob. 

Selv om der stadig er et par måneder til DM i Skills 2024 åbner i Roskilde til april, gik DM i autolakering i gang denne weekend. Grunden, til at autolakering får lov at “tyvstarte” DM i Skills, er, at der ikke kan etableres sprøjtekabiner i teltene til DM i Roskilde.

Syv talentfulde DM-deltagere var derfor klar til at konkurrere i sprøjtekabinerne på College 360 i Silkeborg. Malerarbejdet foregik fredag og lørdag, og nu er autodelene klar til DM i Skills i Roskilde, hvor konkurrencedeltagerne skal lave klargøring og polering på de dele, de har malet i denne weekend. 

Malearbejdet i sprøjtekabinerne bestod af  en forklap, en dør og en forskærm – og der blev lavet flotte stafferinger på forklappen i form af det franske flag og worldskills logo. På forskærmen blev der ligeledes lavet en reparation i farven og klarlakken. 

Vi glæder os til at se de unge konkurrencedeltagere arbejde videre  under DM i Skills 2024 i Roskilde.

 

DM-deltagerne var spændte på at komme i gang og fortæller her, hvorfor de er med til DM i Skills:

Yazmin:  “Det er fedt, selvom jeg er syg!” “Inden jeg startede på uddannelsen, var jeg i praktik hos en virksomhed hvor mesteren sagde “hvis jeg skulle i lære hos ham, var målet jeg skulle med til skills, og nu står jeg her! Det er fedt når man har gået efter det så længe” 

Tobias: “Det er fedt at udfordre sig selv, så nu står jeg her” 

Jonas: “Min storebror har været med til DM for mange år siden, og jeg er et konkurrencemenneske så selvfølgelig vil jeg også gerne selv deltage for at se hvad jeg egentlig kan” 

Zina: “Jeg har meldt mig til, fordi jeg ved jeg vinder. Ej det passer ikke, jeg er skide nervøs. 

Sofie: “Jeg har meldt mig til, for jeg har ikke noget at miste, men jeg har noget at vinde uanset hvordan det går” “jeg har været skide nervøs! Jeg kunne høre mit hjerte banke derudad, inden jeg skulle sove i nat så jeg fik ikke meget søvn. Jeg har flere gange sagt til min kæreste ‘jeg kan ikke’ men nu står jeg her og så må vi se. Det er jo et eller andet sted bare for sjov, men det er også seriøst fordi man gerne vil vise hvad man kan.”

Jakob: “Jeg deltog også sidste år, så jeg har måske lidt hjemmebanefordel ved at være mere bekendt med konkurrencen og hvad man skal være forberedt på. Men jeg kan også godt mærke det er et kæmpe pres, fordi folk forventer jeg vinder netop fordi jeg også var med sidste år. Altså det kunne da være fedt men jeg kan godt mærke det presser mig lidt.” 

Christian: “min underviser kom og spurgte om jeg havde overvejet at deltage og så tænkte jeg egentlig det kunne være sjovt at vise sit håndværk frem. Derfor står jeg her i konkurrencen. Jeg har egentlig ikke været nervøs, for det vi skal lave i konkurrencen afspejler meget det jeg jo laver til daglig. Jeg er lidt nervøs for stafferingen på forklappen for det har jeg ikke prøvet før, men det skal nok gå.”