DM i Skills 2022 formidler også lærepladser

Læreplads Skills er et helt nyt tiltag ved DM i Skills. Her mødes virksomheder, der har ledige lærepladser med unge, der netop er på udkig efter en læreplads.

Virksomheder og unge bliver matchet på DM i Skills 2022

Torsdag mødtes en gruppe FGU-elever med Femern Link Contractors, der har brug for rigtig mange lærlinge til det gigantiske anlægsprojekt med Femern tunnelen. Og i dag fredag var godt 20 mindre virksomheder med ledige lærepladser til bl.a. elektrikere, murere og procesoperatører mødt op for at tale med elever fra ZBC og Nordvestsjællands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser, der skal til at søge praktikplads.

Patrick Larsen, foredragsholder og coach, holdt først et oplæg med fokus på, hvordan man finder troen på sig selv og får sine bedste sider frem. Så de unge var motiverede og glade, da de herefter fik mulighed for at mingle med de mange virksomheder, der var mødt op.

Michael Boas Pedersen, næstformand i SkillsDenmark syntes, arrangementet var en stor succes.

”Vi vil jo meget gerne være med til at understøtte matchet mellem virksomhederne og de unge. For det er ikke altid nemt for de dygtige unge og de gode arbejdspladser at finde hinanden. Med dette event giver vi også en indgang til DM for de mindre virksomheder, der måske ikke har ressourcer til at have en kæmpe stand her, men som har lige så meget brug for kvalificeret arbejdskraft og muligheden for at promovere sig over for de unge,” forklarer han.

Murermester Klint & Nielsen Aps i Gørlev, der var en af de fremmødte virksomheder, var også tilfredse med arrangementet.

”Vi har brug for en lærling, og så er det jo godt at komme ud og blive set og høre, hvad der sker. Det er også nemmere at gennemskue, om de er seriøse, når man kan stå ansigt til ansigt med dem. Og man har vundet meget hos os bare ved at turde komme hen og tale med os. Nu er der praktikuge i næste uge, og der har vi lige sagt ja til, at en kunne komme ud hos os. Det ville vi nok ikke have gjort, hvis han bare havde ringet eller skrevet,” fortæller murermester Simon Nielsen.