Tesfaye murede - og skød - DM i gang

Børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye lagde igen i år vejen forbi DM Skills for at skabe fokus på erhvervsuddannelserne og denne gang også vise sine egne skills frem.

Sidste år var børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye på scenen til at overrække medaljer, da årets vindere af DM i Skills 2023 blev hyldet under afslutningsceremonien. I år fik han derimod æren af at skyde DM i Skills 2024 i gang under selve åbningsceremonien, hvor alle fagene blev præsenteret forud for tre intense konkurrencedage.

Mattias Tesfaye er optaget af, hvordan vi kan sikre fremtidens dygtige hænder. Og her er DM i Skills en meget vigtig faktor, mener han. 

”Det vigtigste ved Skills er ikke konkurrencen, men de tusindvis af skoleelever, der kommer ud og ser fagene i virkeligheden, for det er meget svært at stå i et klasselokale og forklare dem, hvilke muligheder der er ved en erhvervsuddannelse,” siger Mattias Tesfaye.

Inden selve åbningsceremonien blev der også tid til en rundvisning på Dyrskuepladsen i selskab med Roskildes borgmester Tomas Breddam, hvor der blev givet smagsprøver på, hvad de kommende dage byder på rundt om i teltene. Helt oplagt var det at lægge vejen forbi murernes stand, da ministeren med en uddannelse og karriere som murer bag sig, har et helt særligt forhold til det håndværk. Og selvfølgelig skulle der prøves kræfter med at lægge sten, hvilket Mattias Tesfaye så ud til at have ganske godt styr på trods mange år i politik:

”Jeg har nok snydt lidt, for jeg har også haft gang i lidt privat, så jeg er ikke helt ude af form,” forklarer Mattias Tesfaye.