AlpenCup i Schweiz

Formen blev testet hos de danske flisemurere ved det schweiziske AlpenCup. Det danske hold høstede en 5. plads.

AlpenCup 2023

Flisemurerne Kristian Bak Hansen og Patrick Dahl Gråbæk fik en 5. plads ved dette års AlpenCup i Schweiz. Men mest af alt fik de unge konkurrencedeltagere ny solid erfaring med hjem.

Projektkonsulent for Det Faglige Fællesudvalg for Murer-, Stenhugger- og Stukkaturfaget, Erik Fog Larsen, havde dog håbet på en bedre placering:

– Selv om en femteplads i dette fine selskab er godt, havde vi håbet på en bedre placering. Læringsmæssigt har det til gengæld været en stor succes. Både Kristian og Patrick har erfaret, at træerne ikke vokser ind i himlen. De har også lært, at det er de små marginaler, der afgør, om du får et fint resultat. Samtidig er de blevet opmærksomme på, at man skal være skarp og koncentreret lige fra starten.

– Danmark fik i øvrigt stor ros for at levere tegninger til samt gennemføre og bedømme konkurrencen, siger Erik Fog Larsen.

De danske flisemurere og murere er denne uge på sommercamp på Herningsholm Erhvervsskole, hvor der trænes til EuroSkills 2023 i Gdansk.

Vinder af PCI-AlpenCup 2023 for flisemurere blev Østrig.

Fra venstre ses: Træner Lars Skibdal Schmidt, Patrick Dahl Gråbæk, Kristian Bak Hansen og Erik Fog Larsen (foto: PCI-Alpencup)