Serviceassistent med speciale i hospitalsservice

På serviceassistent-uddannelsen lærer du om professionel rengøring, madlavning, hygiejne og ikke mindst, hvordan du yder service til mennesker i meget forskellige situationer. På hospitalsspecialet er der fokus på korrekt rengøring på hospitaler, hvordan du tilbereder og anretter mad til patienter, og hvordan du transporterer og forflytter patienterne. Du kan få job på både private og offentlige hospitaler.

Hvad oplever man som tilskuer ved serviceassistenternes stand til DM i Skills?
(hospitalsspecialet)

Her vil man opleve flere forskellige typer opgaver, der viser en del af serviceassistentens hverdag. Scenen vil være sat efter, at vi befinder os på et hospital, hvor alt kan ske. Konkurrencedeltagerne kommer fra hospitalsbranchen, hvor de daglige opgaver kan bestå af transport af patienter, anretning af mad, rengøring, forflytning og lejring af patienter. Alt dette bliver genskabt i deltagernes konkurrenceopgaver.

Hvad er det for en opgave, deltagerne skal løse?
Deltagerne skal løse mange forskellige typer af opgaver i løbet af de tre dage, som relaterer sig til den grundlæggende del af deres uddannelse og deres specialelinje. Opgaverne vil blandt andet bestå af opgaver som forflytning, lejring, rengøring, anretning og servering af mad. Varigheden af opgaverne varierer mellem 15-45 min.

Hvad gives der point for?
Der gives point for ergonomien, planlægningen, hygiejniske valg og overvejelser, kommunikation, håndtering af patient/personale og håndtering af fødevarer (jævnfør lovgivningen).

Hvad skal man kigge efter for at se den bedste opgave?
Man skal blandt andet være opmærksom på, hvor serviceminded deltagerne er. Man kan se efter, om ergonomien er i orden ved f.eks. en forflytning af en patient. Og så skal man lægge mærke til de hygiejniske overvejelser omkring tilberedning af mad, og hvilket overblik og hvilken omstillingsparathed, deltagerne udviser, når de skal arbejde med flere typer opgaver på en gang, og der sker uforudsete ting. Man skal som tilskuer tænke, at man er på et hospital, hvor hygiejnen er i højsædet, og infektioner en del af dagligdagen.

Læs mere om serviceassistentuddannelsen med speciale i hospitals-service ved at klikke her.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin