Rengøringstekniker

På serviceassistent-uddannelsens trin 1 – rengøringstekniker – lærer du om professionel rengøring, hygiejne og ikke mindst, hvordan du yder service til mennesker i  forskellige situationer. På rengøringsteknikerspecialet er der fokus på at lære at løse forskellige typer af rengøringsopgaver og tage hensyn til hygiejne og miljø. Du har gode jobmuligheder i rengøringsbranchen, private og offentlige virksomheder, og du kan blive selvstændig.

Hvad oplever man som tilskuer ved rengøringsteknikernes stand til DM i Skills?
Man vil opleve flere forskellige typer konkurrencer, der viser en snert af en rengøringsteknikers hverdag og de udfordringer, en rengøringstekniker står overfor i det daglige arbejde. Man vil opleve, at det både handler om teknik og viden.

Hvad er det for en opgave, deltagerne skal løse?
Rengøringsteknikeren skal løse store og små opgaver af 15-45 minutters varighed. Opgaverne vil variere meget i løbet af DM i Skills, og der vil være fokus på at vise, hvilken faglighed der er i faget. Opgaverne kunne være kvalitetssikring, opskuring af gulv, polish behandling og rengøring af isolationsstue.

Hvad gives der point for?
Der gives point for elevens udførsel af opgaven i forhold til hygiejniske overvejelser, ergonomisk udførsel, korrekt valg af kemi ud fra materialernes overflader samt valg af metoder til at udføre opgaven med. Det kunne være valg af maskine eller manuel udførsel.

Hvad skal man kigge efter for at se den bedste opgave?
Man skal kigge efter, hvordan eleven udfører opgaven og hvilke valg, han eller hun træffer. F.eks. i forhold til hygiejnen, når rækkefølgen i løsningen af opgaven bliver planlagt. Derudover skal man også kigge på finish i det færdige resultat.

Læs mere om rengøringsteknikerspecialet ved at klikke her.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin