Gourmetslagter

Gourmetslagter

Som gourmetslagter kan du både lave udskæringer, lækre anretninger og udvikle opskrifter. Så du kan både lave færdigretter, smørrebrød og delikatesser, samtidig med at du kan rådgive kunderne om tilberedningen af forskellige udskæringer af kød. Du kan få job i slagterbutikker, slagterafdelinger eller blive selvstændig og starte egen slagterbutik.

Hvad oplever man som tilskuer ved gourmetslagternes stand til DM i Skills?
Her er altid mange tilskuere, fordi standen er et skuestykke med lækre smørrebrød, udskæringer og madretter. Udover konkurrencedeltagerne står der også andre slagterlærlinge, der er klar til at svare på tilskuernes spørgsmål om opgaverne og faget.

Hvad er det for en opgave, deltagerne skal løse?
Deltagerne skal læse en række forskellige opgaver gennem DM, som viser deres mange kompetencer. Blandt andet skal de lave smørrebrød, hvor de får leveret pålægget, men de har selv planlagt og medbragt en masse forskelligt tilbehør. Her bliver der virkelig kredset for hvert enkelt stykke smørrebrød, fordi de skal demonstrere nytænkning. Lærlingene har også opgaver, der går ud på at detailopskære svine- og oksekød og derefter tilberede det som convenience-food. De skal også lave klassiske ting som rullepølse og paté og udvikle detaljerede opskrifter til kreative udskæringer af skinke og unghane. Undervejs er der også to joker-opgaver, hvor de skal vise omstillingsparathed. Lørdag slutter deltagerne af med at skulle tilberede og servere en scoremiddag, der består af forret, hovedret og dessert, og som kun må koste 500 kr.
Deltagerne skal i øvrigt også præsentere deres mad – de skal kunne fortælle historier om maden og tage kunderne med på rejsen undervejs.

Hvad gives der point for?
Der gives point for alt fra kvaliteten af udskæringerne, salgbarhed, bæredygtighed (madspild skal helst undgås) og økonomisk sans til kreativitet i tilberedning og præsentation.

Hvad skal man kigge efter for at se den bedste opgave?
Hvad har du allermest selv lyst til at sætte tænderne i? Hvor er helhedsindtrykket af varerne i disken flottest?

Læs mere om gourmetslagteruddannelsen ved at klikke her.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin